Inici Destacats ERC Igualada presenta una moció perquè el govern municipal torni els diners...

ERC Igualada presenta una moció perquè el govern municipal torni els diners del viatge al Vaticà

COMPARTIR

ERC Igualada va presentar una moció al ple municipal de dimarts reclamant al govern de la ciutat i a l’alcalde Marc Castells que el cost del viatge al Vaticà per visitar el Papa de Roma durant “20 segons” fos assumit personalment pels regidors del govern. La moció -que era no resolutiva i, per tant, no implica cap compromís perquè s’hagi de complir- va aprovar-se tot i que el partit del govern, Junts per Igualada, va votar-hi en contra.

L’ajuntament d’Igualada va emetre un comunicat on reconeixia un cost proper als 3.000 euros del viatge de la delegació oficial. Des d’ERC Igualada consideren “molt qüestionable” la “utilitat” d’aquest viatge. Esquerra defensa que “la campanya electoral de l’alcalde se la pagui ell mateix” i que la ciutat “necessita un govern que governi i transformi la ciutat donant resposta a les necessitats dels igualadins i igualadines i no un govern obsessionat amb la foto”.

“Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya i no pot ser que paguem tants impostos per pagar les festes de l’alcalde”

Segons el cap de l’oposició, Enric Conill, el viatge al Vaticà de Castells és una nova “cortina de fum” per tapar les “mancances i necessitats que té Igualada” com per exemple “l’habitatge, la creació de llocs de feina, el transport públic, la pobresa energètica, la planificació urbanística, l’aposta per l’educació o la neteja i reciclatge de la ciutat”. En aquest sentit Conill apunta que “Igualada és la ciutat amb els impostos més cars de Catalunya i aquests diners que paguen els ciutadans i ciutadanes, fent un esforç molt gran, han de servir per resoldre les necessitats dels veïns i veïnes i no per pagar les festes de l’alcalde. Si Marc Castells vol anar al Vaticà de viatge, que s’ho pagui de la seva butxaca. No pot fer-ho pagar als igualadins amb els impostos més cars de Catalunya”. Per això el portaveu republicà demana “que tornin els diners que ha suposat aquest viatge i que no es faci cap més despesa innecessària amb els diners de tothom”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*