Inici Destacats ERC Igualada insisteix en reclamar una rebaixa de l’IBI per fer-lo més...

ERC Igualada insisteix en reclamar una rebaixa de l’IBI per fer-lo més progressiu

COMPARTIR

Els republicans asseguren que “negociarem fins a l’últim minut amb el govern perquè volem aprovar els pressupostos municipals” ja que “volem ser coherents amb el nostre programa electoral i les propostes que vam fer durant la campanya. Som la primera força de l’oposició i per responsabilitat hem de complir amb allò que vam dir durant la campanya i alhora sabem que no podem aplicar tot el programa però sí marcar les prioritats”. En aquest sentit expliquen que “demanem que s’abaixi l’IBI i s’apliquin criteris de progressivitat per tal que qui tingui més pagui més i qui tingui menys pagui menys” ja que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya i això perjudica als igualadins respecte als ciutadans d’altres municipis del país, és una qüestió de justícia social”. Així mateix Conill relata que “els igualadins paguen, de mitjana, 633€ per rebut d’IBI, una xifra molt superior a la d’altres ciutats mitjanes de Catalunya com Vic (343€), Vilafranca del Penedès (385€), Tortosa (318€), Figueres (475€) o Olot (373€)”. El cap de files republicà es pregunta “per què hi ha ciutats on els seus ciutadans paguen menys impostos, tenen els mateixos serveis o millors i els seus governs inverteixen més en millorar el municipi” i assegura que “el govern municipal ha de gastar menys diners en publicitat i propaganda, no es pot tornar a repetir una inauguració de 3 hores que va costar 35.000€ o un curs amb 0 inscrits que en va costar 70.000€”.

Sobre les negociacions Enric Conill assegura que “l’alcalde Marc Castells no s’ha mostrat gens predisposat a negociar i pactar els pressupostos amb nosaltres, però seguirem insistint i ho intentarem fins a l’últim minut, fins a última hora, per aconseguir beneficiar a les famílies igualadines”.

Des d’ERC també han proposat incrementar les inversions a les escoles, rehabilitar pisos buits per oferir-los amb lloguer accessible, iniciar el projecte del nou POUM i també d’una proposta compartida durant la campanya electoral entre ERC i Junts per Igualada, un tercer ViuB per a la gent gran combinat amb un centre de dia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*