Inici Destacats ERC Igualada aprovarà els pressupostos si es rebaixa l’IBI

ERC Igualada aprovarà els pressupostos si es rebaixa l’IBI

COMPARTIR

Des d’ERC tornen a estendre la mà al govern municipal d’Igualada per aprovar els pressupostos municipals. Després d’haver enviat una sèrie de propostes al govern per negociar els pressupostos, els republicans recorden que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya, amb l’IBI més car del país. Aquesta situació la volem revertir i per això hem proposat una rebaixa de l’impost sobre béns i immobles al govern municipal, calen uns impostos més progressius”. Els igualadins paguen, de mitjana, 633€ per rebut d’IBI, una xifra molt superior a la d’altres ciutats mitjanes de Catalunya com Vic (343€), Vilafranca del Penedès (385€), Tortosa (318€), Figueres (475€) o Olot (373€), entre d’altres. Des d’ERC també han proposat incrementar les inversions a les escoles, augmentar l’IBI rehabilitar pisos buits per oferir-los amb lloguer accessible, iniciar el projecte del nou POUM i també d’una proposta compartida durant la campanya electoral entre ERC i Convergència, un tercer ViuB per a la gent gran. Alhora consideren que cal retallar despeses “poc necessàries” com per exemple “propaganda i publicitat”.

Segons Enric Conill aquesta demanada és una qüestió de “justícia” ja que els ciutadans de ciutats similars a Igualada paguen uns impostos “molt més baixos” i tenen “els mateixos o més serveis” i per tant considera “imprescindible que després d’anys d’esforços dels igualadins pagant els impostos més cars de Catalunya, ara toca ajustar-nos a la mitjana catalana i fer-los més justos per tal que qui tingui més pagui més i qui tingui menys pagui menys”.

Esquerra segueix negociant amb el govern i creu que “l’entesa és possible i només depèn de la voluntat de les dues parts” i afegeix que “nosaltres ja hem dit per activa i per passiva que volem aprovar aquests pressupostos però això ha d’anar lligat a una sèrie d’actuacions que millorin la vida de les famílies igualadines”. En aquest sentit ERC “ha fet arribar diverses propostes al govern” i entén que “la negociació consisteix en acordar i consensuar, estem disposats a negociar tot el que hem proposat al govern i buscar els denominadors comuns per tal de millorar les condicions de vida dels igualadins i igualadines” alhora que “perquè el pacte sigui possible cal que el govern municipal estigui disposat a parlar de tot”.

2 COMENTARIS

  1. D’aquest impost surten els diners per pagar aquells cinc personatges “dinamitzadors” que el noiet que fa d’alacalde va nomenar a dit donant-els-hi cinquanta mil euros a cadascun? Han fet alguna feina? Continuen cobrant? El dia que es giri la truita sortiran corrents….

FER UN COMENTARI

*