Inici Destacats ERC i govern s’enfronten a Masquefa per la recollida d’escombraries

ERC i govern s’enfronten a Masquefa per la recollida d’escombraries

COMPARTIR

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Masquefa ha denunciat que la concessió del servei de recollida d’escombraries està en una situació irregular després que hagin passat més de cinc anys de la seva caducitat. El contracte original es va signar el 1986 i l’any 2011 es va esgotar el termini legal de pròrrogues, segons el regidor republicà Xavier Pérez.

Els republicans diuen que van demanar el contracte a través d’una instància el passat mes de setembre, demanda que “va ser el detonant de la pressa de l’equip de govern per anunciar un nou model integral de recollida d’escombraries” a finals de l’any passat, segons ERC.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, veu “oportunista” la denúncia, “perquè ja ho anàvem a fer”. El batlle ha explicat que han encarregat a una empresa l’elaboració del plec de clàusules i que el servei podria sortir a licitació “el mes de març”. El nou contracte inclourà la recollida de la fracció resta, la de la matèria orgànica, la recollida selectiva, la recollida de voluminosos i la neteja viària.

La prestació per part d’un únic operador, segons Boquete, permetrà millorar el servei. L’alcalde ha afegit que “no hi haurà traspàs de personal de la brigada municipal, sinó que els que es dediquen a la neteja seguiran amb altres funcions”.

Boquete justifica que no s’hagués fet un nou concurs quan va caducar el 2011 “perquè esperàvem diferents decisions i anuncis”, com una licitació conjunta del Consell Comarcal de l’Anoia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*