Inici Destacats ERC destitueix al seu regidor de la Pobla de Claramunt per incomplir...

ERC destitueix al seu regidor de la Pobla de Claramunt per incomplir les directrius del partit en matèria de pactes

COMPARTIR

L’Executiva d’ERC a l’Anoia ha anunciat la destitució del seu regidor a la Pobla de Claramunt, Albert Duran. El motiu, segons han exposat els republicans a través d’un comunicat, és “l’incompliment de l’acord pres en l’executiva comarcal d’ERC Anoia, en què es va decidir fer prevaldre el govern de les forces més votades, prioritzant els acords de país per a la constitució dels Ajuntaments, la pròpia executiva ha decidit destituir aquest càrrec electe”.

Duran, que va revalidar l’únic regidor dels republicans al municipi a les passades eleccions, votarà aquest dissabte com a candidat a l’investidura al candidat de Participa #volemunapoblamillor, “evitant així el govern de la força més votada i postulant-se en contra del posicionament marcat per l’executiva comarcal, òrgan que preval per sobre les seccions locals”, segons el comunicat d’ERC Anoia.

Tot i que segons aquesta directriu, els republicans haurien de votar a l’actual alcalde Santi Broch (Junts per Catalunya), la secció local d’Esquerra havia anunciat el seu vot al candidat de Participa #volemunapoblamillor, Antoni Mabras, amb “la prioritat de dur a terme a l’Ajuntament un canvi real en el Govern, i que aquest comporti necessàriament un gir substancial en l’aplicació de polítiques socials i de transformació del municipi”.

Els republicans poblatans entenen que han de “posar per davant els interessos de la Pobla de Claramunt i els seus habitants, davant de qualsevol altra legítima pretensió política”, en referència a la directriu de l’executiva comarcal.

ERC reconeix converses amb Participa i PSC per formar govern, però assegura que es mantindran a l’oposició perquè han preferit “mantenir-se fidel a la seva convicció ideològica, en defensa del legítim dret a l’autodeterminació de Catalunya i els nostres presos polítics i exiliats” malgrat considerar “indispensable” iniciar una nova etapa política a la Pobla de Claramunt després de 36 anys de governs de CiU i posteriorment PDeCAT.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Però quina directiva és aquesta? Estic esmaperdut! A la Pobla per 30 vots hi ha possibilitat de canviar un govern de CiU de gairebé 40 anys i feu fora al vostre cap? Esteu fatal i com sempre sou un partit suicida. Costarà remuntar ERC a la Pobla. I la ideologia? On la deixeu?

FER UN COMENTARI

*