Inici Destacats ERC demana al govern d’Igualada que aturi el procés participatiu de la...

ERC demana al govern d’Igualada que aturi el procés participatiu de la Capital de la Cultura per pactar-lo amb les entitats

COMPARTIR

Després que ERC organitzés un debat cultural amb 35 entitats i agents culturals de la ciutat, Esquerra ha emès un comunicat “davant la baixíssima participació del procés participatiu de la capitalitat de la cultura catalana, que a hores d’ara és de només el 3%” demanant al govern municipal que “aturi el procés participatiu i en pacti un nou de nou més just i equitatiu amb les entitats de la ciutat”. Segons els republicans, aquest procés per fer possibles els projectes culturals, que se n’han presentat fins a 40 dels quals només se’n triaran les que puguin encabir-se dins del poc pressupost que hi ha, “fomenta la competició en lloc de la col·laboració entre entitats”.

Des d’ERC apunten que “hi ha una baixíssima participació i un procés que no és just ni equitatiu perquè l’equip del govern municipal no ha promogut com calia aquesta consulta ni tampoc l’ha generat escoltant les entitats, un pas imprescindible que incomprensiblement no han fet”. Alhora demanen que el govern municipal “creï i generi espais on les entitats puguin explicar i difondre els seus projectes a tota la ciutadania, a cada barri i districte” així com augmenti el pressupost per tal de fer possibles la gran majoria dels 40 projectes presentats per parts de les entitats. Des d’ERC Igualada expliquen que “el govern municipal no pot deixar escapar el capital cultural de tots els projectes presentats” i que “ja que les entitats sí que han fet la feina i han presentat els projectes, el govern no pot menystenir-les” sinó que “cal que busqui fórmules i recursos per fer-los possibles i enriquir realment la ciutat en motiu de la capitalitat de la cultura catalana”.

Des d’Esquerra asseguren que “no pot ser que el govern municipal, de nou, ignori els qui haurien de ser els protagonistes de la capitalitat de la cultura catalana: les entitats i els ciutadans” i demanen que “aquest no sigui l’enèsim acte de propaganda política i de fum de l’alcalde”. Finalment els republicans “es posen a disposició” del govern municipal per ajudar-los a organitzar un debat cultural a Igualada si el govern necessita “un cop de mà”.

FER UN COMENTARI

*