Inici Destacats ERC defensa l’alcalde de Piera després de la denúncia per un ascens...

ERC defensa l’alcalde de Piera després de la denúncia per un ascens i un contracte de targetes moneder

COMPARTIR

La secretària municipal de l’Ajuntament de Piera ha denunciat davant la fiscalia l’alcalde de Piera, Jordi Madrid i Roca, per haver ascendit un policia local de caporal a sergent, per la via d’urgència i interinatge, al qual li faltava una setmana per a jubilar-se.

Esquerra Republicana, a través d’un comunicat, ha explicat que «el càrrec de sergent quedava vacant i la llei de policies obliga a tenir un cap. El nomenament es va fer a través d’un decret d’alcaldia, per la via d’urgència i interinatge, que és legal i està contemplada als reglaments, malgrat l’informe desfavorable de Recursos Humans i de Secretaria».

Els republicans afegeixen que en el moment que es va ascendir el caporal a sergent «va quedar lliure el càrrec que ocupava de caporal, on es va nomenar, també per via d’interinatge, a l’agent que portava més temps al cos. D’aquesta manera, es feia coincidir en el mateix temps el cap que es jubila i el cap futur, sense duplicitats en el comandament i assegurant un bon relleu interí».

ERC defensa que l’alcalde pierenc Jordi Madrid ho va fer «d’acord amb el que diu la llei, ja que aquesta exigeix que sempre hi hagi un procés selectiu per l’accés a les places, però contempla que excepcionalment es nomeni, de forma temporal i provisional, funcionaris interins sense procediments selectius previs per raons de màxima urgència. I en concret, la llei de policies locals de Catalunya contempla el nomenament d’urgència com a caràcter legal, ja que exigeix que existeixi sempre un cap del cos, com correspon a un cos armat de caràcter jerarquitzat».

El comunicat d’ERC exposa que el nomenament d’urgència ha sigut per un agent que ja té la condició de funcionari de carrera en la categoria inferior i que «per tant, ja ha passat per un procediment selectiu previ».

En el mateix moment del nomenament, Esquerra assegura que s’ordena que es convoqui urgentment la plaça de caporal en cap per tal d’evidenciar la temporalitat provisional del càrrec de caporal i procedir sense cobrir-lo de forma interina. Aquesta resolució va ser presa «atesa la necessitat de complir amb l’estructura jeràrquica del cos policial, tenint en compte la situació de la plantilla actual, la falta de temps material per a convocar les places d’acord amb el procediment assenyalat en l’informe de Secretaria, i prevenint situacions de manca de comandament en un estat greu de pandèmia sanitària i amb l’actual sensació d’inseguretat que hi ha al municipi» segons ERC, que explica que va ser una decisió consensuada per l’Alcalde, la regidoria de Seguretat i Civisme, i el cos de la Policia Local de Piera.

La secretària municipal també ha portat a l’Oficina Antifrau el contracte de targetes moneder que serveixen per cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació per aquelles famílies que ho necessiten. Esquerra justifica que en tractar-se d’un import menor a 15.000 euros «no s’havia de fer cap licitació obligatòria i es va contactar amb un supermercat local per poder actuar de forma àgil i correcta». Els republicans expliquen que «el context era el d’abans de les vacances de Nadal, on els infants que van al menjador escolar tenen garantit un àpat calent al dia i en iniciar les vacances hi ha famílies que deixen de tenir aquesta necessitat bàsica coberta. És per això que es van fer les targetes moneder, per cobrir les necessitats alimentàries de les persones de la vila».

El comunicat d’Esquerra conclou defensant la voluntat d’Esquerra Republicana de Piera de «seguir treballant des del govern, amb Jordi Madrid al capdavant en l’alcaldia, per dur a terme tots els projectes planificats per aquesta legislatura» i defensen que «totes les nostres accions tenen com a raó fer el millor per Piera i la seva gent, sense personalismes
i amb transparència».

COMPARTIR

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*