Inici Política ERC i Decidim Igualada porten al ple una proposta per fer busos...

ERC i Decidim Igualada porten al ple una proposta per fer busos llançadora a Castellbisbal

COMPARTIR

Dimarts el ple de l’Ajuntament va aprovar una moció no resolutiva d’ERC i JERC, presentada conjuntament amb Decidim Igualada, per la implementació de busos llançadora fins a Castellbisbal per enllaçar amb Renfe.

La proposta consisteix en oferir busos des d’Igualada fins a Castellbisbal amb una oferta horària “suficient per satisfer la demanda” ja que “hi ha una evident deficiència de la Hispano Igualadina-Monbus en tots els corredors en els que operen i serveis que presta als igualadins”. Pels republicans, però, això no suposa “abandonar” la lluita per aconseguir “canviar de companyia i que la Hispano Monbus deixi de prestar aquest mal servei als igualadins. Però davant la passivitat del govern d’Igualada per trobar i oferir solucions, fem aquesta proposta que cada cop més igualadins fan servir”. La moció va comptar amb els vots favorables de tot el ple i l’abstenció de CiU i PP.

Beques pels estudiants universitaris d’Igualada

Paral·lelament, també es va aprovar la proposta de beques d’ERC en què es planteja atorgar unes beques de transport als joves universitaris i estudiants d’FP de la ciutat d’Igualada per tal d’alleugerir la càrrega econòmica familiar derivada dels estudis postobligatoris. Aquestes beques s’emmarcaven dins d’un programa progressiu i equitatiu que anava des dels 183 € fins als 916 €, depenent de la renda familiar, i que ajudaria directament al 80% dels joves igualadins i a les seves famílies. Els republicans van demanar al govern de convergència que “es posi al costat dels ciutadans i ajudin a les famílies igualadines”. La moció va comptar amb el suport d’ERC i CUP i amb l’abstenció de CiU, PSC, PP i DI.

Moció per l’associacionisme a Igualada

La tercera moció presentada conjuntament per ERC i Decidim demanava “l’adequació d’espais per a les activitats de les entitats” on es reclamava al govern municipal el “compromís” a equipar i condicionar l’edifici de l’Escorxador amb sistemes de so, llum i imatge, un escenari i cadires, per tal de donar més ús a aquest equipament i descongestionar així el teatre de l’Ateneu, “abans de finals del 2017”. Alhora es va acordar el compromís a instal·lar un mínim de 20 punts de connexió elèctrica per tota la ciutat, per tal de donar un servei a tot el conjunt d’entitats que desenvolupen les seves activitats anuals a l’aire lliure, abans de finals del 2017.

FER UN COMENTARI

*