Inici Destacats ERC critica que el PSC no votés una moció sobre la sentència...

ERC critica que el PSC no votés una moció sobre la sentència al Consell Comarcal

COMPARTIR

Molts ajuntaments anoiencs han aprovat en els darrers dies mocions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem en què es condemnen a cent anys de presó als presos polítics catalans i en què es demana l’amnistia per a ells i per a totes les persones exiliades.

També s’ha aprovat al Consell Comarcal de l’Anoia, governat per Junts per Igualada i PSC. ERC, que havia governat a l’ens comarcal fins les passades eleccions municipals, denuncia a través d’un comunicat “la incoherència del portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, que va votar de manera diferent la moció contra la sentència pel referèndum de l’1-O a l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia. En menys de vint-i-quatre hores de diferència, Jordi Cuadras, cap de llista de Som-hi Igualada i vicepresident del Consell Comarcal, va passar de l’abstenció a l’Ajuntament d’Igualada a la no votació al Consell Comarcal”.

En aquest sentit, el portaveu d’ERC al Consell Comarcal, David Alquézar, va subratllar en la seva intervenció “la incongruència” del pacte entre JxCat i el PSC-PSOE –grup en què està integrat Igualada Som-hi– que “es va posar clarament de manifest en una qüestió tan sensible com la resposta a la injustícia de la sentència del Suprem”.

El grup comarcal del PSC replica que aquesta moció s’ha presentat als plens dels diferents municipis a cada un dels Ajuntaments i que “en cada municipi les persones que representen el nostre grup han fet el seu posicionament per això no serem redundants i no participarem de la votació.”

La moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia i en defensa del dret d’autodeterminació es va aprovar al Consell comarcal amb els vots a favor de JxCat, ERC, coalició Alternativa Municipalista – Amunt, i amb l’abstenció d’Ara Montbui, i la no participació en la votació (sense abandonar el ple) de la coalició Candidatura de Progrés (PSC-PSOE – Igualada Som-hi). La representant de Ciutadans no va assistir al ple.

Els partits independentistes de la Pobla reclamen un ple

Junts per la Pobla i Esquerra Republicana a la Pobla de Claramunt van reclamar a l’Ajuntament la celebració d’un ple municipal per rebutjar la sentència abans del dia 17 d’octubre, però lamenten que el govern els va respondre amb una convocatòria aquest dimarts, en un ple en el que també és previst triar els membres de les meses electorals pel proper 10 de novembre.

A través d’un comunicat, els partits independentistes consideren aquesta decisió com “una falta de respecte i sensibilitat”.

FER UN COMENTARI

*