Inici Política ERC considera ‘imprescindible’ per al futur d’Igualada un nou pla urbanístic

ERC considera ‘imprescindible’ per al futur d’Igualada un nou pla urbanístic

COMPARTIR

El candidat d’ERC a l’alcaldia d’Igualada, Enric Conill, considera “irresponsable” que el govern d’Igualada no tiri endavant un nou Planejament Urbanístic (POUM), ja que no actualitzar el POUM suposa “renunciar a planificar el futur de la ciutat amb una mirada a mig i llarg termini”. Conill respon així a l’alcalde Marc Castells, que va assegurar a Ràdio Igualada que al seu despatx «no ha entrat mai ningú a dir-me que s’ha de fer un nou POUM» i que el model d’urbanisme del govern seria «aquell urbanisme quirúrgic que es faci amb garantia d’interès públic».

Precisament la demanda d’un nou POUM per Igualada ha sigut un dels temes més reiterats dels republicans en els darrers anys de legislatura, i en aquest sentit recorden que “l’actual planejament data de 1986 i és impossible que el futur d’Igualada es planegi amb un document de fa més de 33 anys ja que ha canviat tot”. Des d’ERC entenen que aquesta renuncia es produeix “per por al desgast electoral” i ho atribueixen a la política que des de fa 8 anys segueix l’actual govern convergent amb majoria absoluta, la “d’anar fent i anar tirant, sense cap aspiració ni objectiu de progrés”. Segons els republicans, aquest camí és “nefast pel futur d’Igualada ja que es renuncia a planificar la ciutat, a pensar-la a 10 i 20 anys vista, i això comportarà seguir improvisant sense cap full de ruta clar de cap on volem anar”. Conill recorda que “fa anys que diem que el govern busca excuses per aplaçar aquest repte que tenim com a ciutat, i aquestes excuses les acabarem pagant tots els igualadins, és una actitud irresponsable. Castells torna a abusar, de nou, de la majoria absoluta”. Per altra banda l’arquitecte Enric Conill recorda que “fer un nou POUM és una nova promesa electoral incomplerta per part del govern de la ciutat, ja que a la campanya del 2015 Castells va prometre que el faria”. El republicà ironitza assegurant que “és una promesa més incomplerta, com ho va ser la de noves empreses industrials, millorar en reciclatge, el rescat de la Hispano Igualadina, la congelació d’impostos, i un llarg etcètera d’incompliments”.

Conill considera “vital pel futur d’Igualada” planificar-la a 20 anys vista

Enric Conill creu “imprescindible” planificar la ciutat i assegura que és una prioritat per ERC. Planificar la ciutat ha de servir per definir quines han de ser les zones de transformació d’Igualada, per establir estratègies per relligar els barris, per incorporar la zona del Pla de la Massa dins la trama urbana, per generar noves centralitats, per marcar on i en quina quantitat necessitem habitatge nou, definir per on s’ha d’esponjar, on crear nous pulmons verds, quins han de ser els nous recorreguts peatonals, on s’han d’ubicar les necessàries noves zones esportives i nous equipaments que necessitarem. Alhora que també s’ha de planificar com ha de ser el barri del Rec, amb la voluntat d’equipar-lo i dotar-lo d’eines perquè aculli la quarta revolució industrial, la de les tecnologies, i sigui un espai de futur per la ciutat.

FER UN COMENTARI

*