Inici Destacats ERC Anoia celebra una trobada virtual amb el vicepresident Pere Aragonès

ERC Anoia celebra una trobada virtual amb el vicepresident Pere Aragonès

COMPARTIR

El Vicepresident del Govern de la Generalitat i Conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, la Consellera de Salut, Alba Vergés, i la Diputada al Congreso, Carolina Telechea, s’ha reunit per videoconferència amb els 17 alcaldes, alcaldesses i amb tots els grups municipals d’ERC Anoia. Els batlles i batllesses de la comarca, així com també els portaveus dels grups municipals, han traslladat al Vicepresident la situació en la que es troba cadascun dels seus municipis i les necessitats que es deriven i es derivaran arran de la crisi humanitària, sanitària i també econòmica del coronavirus, amb especial virulència a la Conca d’Òdena.

Tant Aragonès com Vergés han assegurat que “la gent de la Conca d’Òdena heu demostrat ser exemplars malgrat la situació complicadíssima que s’hi ha viscut” i han agraït “tot l’esforç que heu fet, amb el qual heu contribuït especialment a esmorteir els efectes devastadors del coronavirus. Davant una epidèmia mundial inaudita, heu estat a l’alçada i heu sigut exemplars”.

El Vicepresident i la Consellera de Salut han exposat les diferents mesures que s’han dut a terme per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus així com també han explicat la incapacitat del govern espanyol a l’hora d’afrontar aquest episodi amb mesures efectives i útils per a la ciutadania malgrat haver recentralitzat competències. En aquest sentit Aragonès ha explicat que “necessitem més que mai construir un Estat del benestar blindat davant el poder dels interessos econòmics i que posi la vida i el benestar de la gent al centre, oferint protecció econòmica, sanitària, educativa, mediambiental o d’habitatge als ciutadans i ciutadanes de Catalunya”.

Precisament Aragonès i Vergés han recalcat diverses propostes que ha fet el Govern català per superar aquesta situació de crisi: Implantació d’una renda de confinament que garanteixi uns ingressos mínims a la gent, tests massius per poder controlar el contagi, retorn urgent de les competències a la Generalitat, suspensió del pagament de lloguers, hipoteques i subministraments bàsics per a habitatges i locals comercials que han hagut de tancar, agilització del cobrament de la prestació d’atur a tothom afectat per un ERTO, impost estatal sobre les grans fortunes, suspensió dels objectius de dèficit, de deute i la regla de despesa, regularització de persones estrangeres perquè no paguin la crisi els de sempre i l’emissió d’eurobons per finançar l’endeutament derivat de la crisi sanitària.

Per la seva banda la diputada al Congreso, Carolina Telechea, ha explicat que el govern espanyol encara té pendent concedir la baixa a tots aquells treballadors de fora de la Conca que treballaven en els municipis confinats i que no van poder-hi entrar durant un mes, i en aquest sentit ha anunciat que des del grup parlamentari de Madrid exigiran, de nou, que es solucioni a través d’una nova iniciativa parlamentària la setmana vinent.

Videoconferències amb Pere Aragonès, Marta Rovira i Marta Vilalta

Les diferents seccions locals d’ERC a l’Anoia s’han reunit amb diversos dirigents d’Esquerra per tal d’explicar les diferents realitats dels seus municipis. Les seccions locals d’Igualada i de la Conca d’Òdena es van reunir amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, amb la secretària general adjunta, Marta Vilalta, i el diputat Jordi Albert Caballero. Lluís Salvadó, Carolina Telechea, Raquel Sans, Marta Vilaret, Cristina Gómez també s’han reunit amb les seccions locals de Montbui, Vilanova, Hostalets, Capellades, Sant Martí de Tous, Piera, etc i mentre duri el confinament el partit n’ha programat més.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*