Inici Destacats ERC acusa Marc Castells de ser ‘l’alcalde dels hiperasiàtics i dels supermercats’

ERC acusa Marc Castells de ser ‘l’alcalde dels hiperasiàtics i dels supermercats’

COMPARTIR

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Igualada considera que el projecte del nou supermercat Esclat a l’antiga Vives Vidal es deu al “conformisme” del govern municipal que és “incapaç” d’atreure empreses i generar ocupació de qualitat malgrat les reiterades promeses electorals de Castells. Des d’ERC apunten que “l’alcalde que es definia com industrialista no ha avançat gens en aquest sentit” i passarà a la història com “l’alcalde dels “hiperasiàtics i dels supermercats”. Alhora des d’Esquerra reclamen “una aposta ferma i decidida pel comerç de la ciutat” i demanen que amb els diners que obté l’ajuntament per la requalificació dels 18.000m2 del terreny de la Vives Vidal “s’inverteixin en rehabilitar el Mercat de la Masuca i en la promoció i ajuda del petit comerç”.

Alhora des de les files republicanes posen “en dubte” els aspectes tècnics del nou supermercat que acollirà l’antiga fàbrica Vives Vidal. Aquests canvis comportaran una sèrie de modificacions urbanístiques creant una nova rotonda, el canvi d’un lateral de l’antiga NII i la modificació d’un carreró que serà la nova entrada al supermercat. Segons ERC, aquestes modificacions urbanístiques “comportaran més trànsit entre el carrer Lleida, l’Avinguda Barcelona i l’antiga N-II” i serà un altre “nyap urbanístic amb poca coherència amb el projecte d’urbanització integral de l’antiga N-II i que només respon a la mobilitat del propi centre comercial i no a la coherència de l’eix urbà fins a l’Hospital».

Per evitar això els republicans tornen a reclamar “un nou pla urbanístic (POUM)” per “planificar la ciutat a anys vista, atès que l’actual POUM data del 1986, i per organitzar-la de manera “coherent, ordenada i ben pensada” sense anar “improvisant constantment”. També “lamenten” que malgrat que l’ajuntament faci una requalificació “a mida” de “més de 18.000m2” de la Vives Vidal pel nou supermercat, només obtingui com a contrapartida el “mínim” que obliga la normativa i considera que amb una requalificació d’aquest abast es podien haver obtingut els recursos econòmics necessaris per portar a terme una acció potent de suport al comerç, com seria fer la modernització integral del Mercat de La Masuca.

Des d’ERC Igualada posen en “seriós dubte” la creació dels llocs de feina que es prometen ja que “hi ha una sobrepoblació de supermercats” i recorden que a Igualada “la gent no dina dos cops” i per tant “el que passarà és que es traspassaran llocs de feina d’una espai comercial a un altre”. Els republicans alerten que “aquest no pot ser el model econòmic de la ciutat ja que està totalment esgotat i s’ha d’optar per crear llocs de feina de qualitat i amb valor afegit”. ERC apunta que “malgrat tot això l’alcalde Marc Castells ho ven amb la pompositat que li és pròpia malgrat saber perfectament que Igualada no aconseguirà créixer a base de supermercats i hiperasiàtics” i li reclamen que “comenci a afrontar d’una vegada els reptes que té la ciutat i vendre menys fum”.

FER UN COMENTARI

*