Inici Política ERC acusa l’ajuntament de Montbui de retirar cartells fent una interpretació “arbitrària”...

ERC acusa l’ajuntament de Montbui de retirar cartells fent una interpretació “arbitrària” d’una resolució de la Junta Electoral

COMPARTIR

ERC ha denunciat aquest divendres que la brigada municipal de Montbui ha retirat cartells d’algunes formacions polítiques, quan encara no ha finalitzat la campanya electoral.

La decisió de l’Ajuntament respon a un document que va rebre de la Junta Electoral de Zona d’Igualada mitjançant el qual aclaria una consulta feta per Valents respecte a uns cartells penjats als Hostalets de Pierola. Fonts municipals remarquen que el document requeria la retirada dels cartells de l’entorn dels col·legis electorals i que la brigada el que ha fet és retirar els que no havien tret els propis partits, entre ells ERC i fins i tot del partit que lidera el govern, Ara Montbui.

L’escrit, al que ha tingut accés aquest diari, detalla que la distància mínima de 100 metres entre els cartells i els col·legis “s’ha de complir dos dies abans de les votacions amb l’advertiment de multa sense que sigui sancionable hores d’ara”. L’acord es va prendre el passat 19 de maig.

Esquerra qüestiona la decisió de l’ajuntament de Montbui i consideren que està basada en un document “amb molts defectes de forma i de fons, ja que no aclareix a quins municipis va dirigit l’aclariment, a quins partits es notifica, i el que és molt greu és que ni tant sols és un requeriment, sinó un simple aclariment d’una consulta”.

Els republicans consideren que l’ajuntament de Montbui “fa una interpretació absolutament arbitrària i parcial del que disposa l’article 93 de la LOREG”, que prohibeix la propaganda electoral als col·legis electoral “i al seu entorn”.

Esquerra creu que “tant la JEZ com el mateix Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ens han vulnerat els nostres drets de participació política recollits a la llei, impedint la propaganda electoral com a element de campanya”.

FER UN COMENTARI

*