Inici Destacats ERC acusa el govern de Marc Castells de no deixar penjar cartells...

ERC acusa el govern de Marc Castells de no deixar penjar cartells d’una campanya sobre impostos

COMPARTIR
Cartell de la campanya motiu de conflicte entre ERC i el govern muncipal.

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Igualada acusa el govern municipal, a través d’un comunicat, d’haver-los “censurat” un cartell en el que parlen sobre l’IBI i els impostos d’Igualada. En el cartell en qüestió els republicans defineixen la situació fiscal d’Igualada com “la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya” i que el govern de Marc Castells “ha apujat 40 milions d’euros l’IBI als igualadins i igualadines”.

Des d’ERC defensen que “és un cartell normal i corrent com molts altres” però que el govern municipal “els ha censurat ja que malgrat haver demanat permís fins a 3 vegades, se’ns ha denegat el permís per poder penjar-los” de manera “absolutament i totalment injusta, arbitrària i sense cap fonament”. En aquest sentit apunten que “complim escrupolosament la normativa que regula poder penjar i col·locar cartells, no hi ha cap mena de dubte que podem fer-ho i de fet hem vist com durant molts anys tots els partits, entitats, associacions, empreses i fins i tot el circ ambulant ha pogut penjar cartells a la ciutat sense cap mena de problema”. Per això des d’ERC parlen de “censura” i “discriminació ideològica” ja que “no podem penjar el cartell perquè el govern municipal vol amagar el que nosaltres destapem: que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya”. De fet des d’ERC asseguren que “si haguéssim fet un cartell afalagant al govern, no hi hagués hagut cap problema per penjar-los”.

Des d’Esquerra recorden al govern de Marc Castells que “prohibir i sancionar a qui penja cartells no és una actitud democràtica o tolerant com ja vam veure durant l’1 d’octubre”.

Des d’Esquerra asseguren que “no s’ha censurat abans a cap organització política malgrat que des de fa molts anys que els partits polítics han penjat cartells de tot tipus, no només electorals, anunciant infinitat d’actes”. De fet des d’ERC recorden que “el PDeCAT Igualada ha penjat molts cartells anunciant diferents coses fora de període electoral i no s’han censurat a ells mateixos. Per què ara sí?” i recorden que “durant l’1 d’octubre de 2017 vam penjar molts cartells amb contingut polític i no es va multar a absolutament ningú, com havia de ser de ser. Els republicans es pregunten si Marc Castells “actuarà com Neomí Trucharte i perseguirà i multarà” per posar cartells, en referència a la desena de multes que va imposar la Policia Local de Vilanova del Camí a veïns per posar cartells de l’1-O.

“Penjarem igualment els cartells”

Des d’ERC Igualada asseguren que “penjarem igualment els cartells” ja que és una vulneració arbitrària, flagrant i inacceptable de vulneració de drets i de llibertat ideològica i que la decisió de censurar-nos és única i exclusivament política, ja que qui ho signa és un regidor del govern que és part interessada en l’assumpte”. Alhora assenyalen que la normativa és molt clara i ens permet penjar-los ja que l’article 88.2 de l’ordenança municipal on es regula permet la penjada de cartells en el supòsit de: «donar un servei d’informació i publicitat al municipi i satisfer les necessitats de promoció d’activitats socials, de campanyes d’orientació ciutadana i d’informació en general»

L’Ajuntament assegura que no es poden posar a la via pública

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Igualada admet que “hi ha espais a la ciutat destinats per a penjar-hi cartells”, però en referència a la campanya concreta d’ERC, fonts municipals els defineixen com “propaganda política” i defensen que “aquests cartells no es poden col·locar a la via Pública”.

FER UN COMENTARI

*