Inici Destacats ERC acusa el govern de Marc Castells de ‘deixadesa de funcions’ en...

ERC acusa el govern de Marc Castells de ‘deixadesa de funcions’ en el reciclatge i la neteja

COMPARTIR

Esquerra Republicana va reunir-se el passat 13 de setembre amb la plataforma ciutadana ‘Igualada pel Clima’ en una trobada que va comptar també amb la presència de l’exconseller Raül Romeva. En aquesta, s’hi van tractar temes cabdals pel futur de la ciutat per posar en comú qüestions que ajudin a millorar-la i fer-la més sostenible i responsable amb el medi ambient, segons detalla Alba Vergés. La republicana explica que un dels factors que més preocupen actualment és el reciclatge i la recollida selectiva, sobretot després de prorrogar-se el contracte a conseqüència de la “deixadesa de funcions” del govern municipal, segons ERC.

Des d’Esquerra assenyalen que “s’han tingut 12 anys per preparar un nou contracte”. Un temps en el qual en diverses ocasions s’ha assenyalat l’empresa prestadora de la neteja per cobrar despeses extres en altres municipis com Barcelona, Tarragona o Rubí, i malgrat que el 2016 el mateix govern d’Igualada va anunciar-ne una auditoria, aquesta no es va produir mai. Detalla Vergés que “després de 12 anys ens trobem amb una ciutat en el lloc 746 en els rànquings de reciclatge i on la neteja és una de les principals preocupacions. I davant d’aquestes preocupants dades, la decisió del govern es seguir fent confiança als responsables”.

Actualment, el servei continua amb la mateixa empresa després que Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans “decidissin prorrogar per valor de 6 milions la relació amb l’empresa i assumir pagar més de 700.000€ els cànons per no reciclar”, segons denuncien els republicans. Des d’Esquerra exigeixen responsabilitats i treballar per tenir un govern a la ciutat que faci els deures quan toca. Vergés finalitza valorant que “Igualada no es pot permetre un govern que ignori les seves responsabilitats i cal d’una vegada per totes començar a fer bé les coses”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*