Inici Destacats ERC acusa d”indisciplina’ el que va ser el seu cap de llista...

ERC acusa d”indisciplina’ el que va ser el seu cap de llista a Vallbona d’Anoia

COMPARTIR

El passat dissabte, durant el Ple de constitució de l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia, el candidat d’ERC, Jordi Rabell, “va abandonar el partit d’Esquerra Republicana després d’un evident acte reiterat d’indisciplina, per passar a ser regidor no adscrit i així poder donar suport a la CUP”, segons han exposat els republicans a través d’un comunicat.

Les eleccions del 26 de maig van deixar uns resultats molt fragmentats a Vallbona: amb 2 regidors per la CUP, 2 pel PSC, 2 per ERC, 2 per Som Vallbona-Junts i 1 per Veïns amb Veu.

Esquerra va decidir en assemblea que “el millor acord possible seria entre els tres partits independentistes; un acord liderat per la CUP i que sumés amb Esquerra Republicana i Som Vallbona-Junts”, el que representava a 6 dels 9 regidors del consistori.

En aquest punt, Esquerra explica que el seu candidat Jordi Rabell Tarafa va mostrar disconformitat amb la decisió de l’assemblea “i també va dir obertament que passava informació del que parlàvem de manera privada a les nostres reunions cap els seus amics de la CUP”. Tot i això, Rabell i l’assemblea es van donar un darrer vot de confiança.

Es va produir una reunió conjunta entre CUP, ERC i i Som Vallbona-Junts, però després la CUP va refredar les negociacions, segons Esquerra.

En la darrera assemblea dels republicans, per decidir el seu vot al ple d’investidura, ERC assegura que Rabell “ens va dir que li era igual el resultat d’aquella votació perquè ell votaria igualment el que li semblés”. Va marxar i l’assemblea va decidir recolzar la candidata de la CUP, Meritxell Baqué.

Al ple, segons ERC, es va fer “més evident que el trànsfuga Jordi Rabell voldria unir-se a les files de la CUP” amb la voluntat “de poder entrar en el govern, que sempre ha sigut la seva intenció”. Els republicans de Vallbona afegeixen que “el mateix dia de les eleccions ja ens va amenaçar que si no es buscava la manera de governar a qualsevol preu, ell dimitiria”.

 

COMPARTIR

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*