Inici Destacats Els equips d’atenció primària de l’Anoia se sumen al Dia Mundial de...

Els equips d’atenció primària de l’Anoia se sumen al Dia Mundial de l’Activitat Física

COMPARTIR

Aquest divendres és el Dia Mundial de l’Activitat Física i, per aquest motiu, els equips d’atenció primària de l’Anoia, de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central, han organitzat diverses activitats per promoure l’exercici entre la ciutadania.

A Igualada, en col·laboració amb l’Ajuntament i l’entitat GIA, es farà una caminada el dia 6 d’abril. La sortida serà a les 9.15 del Parc central i es farà una ruta fins al nou mirador.

A Piera, també el divendres, s’ha organitzat una ruta saludable pels voltants del poble amb una durada d’entre una i dues hores.

A Vilanova del Camí, hi haurà un espai informatiu al CAP i el dia 16 d’abril es farà una caminada saludable, amb sortida a les 9.30 h des del CAP.

A Carme i a Copons, es farà una caminada popular el dia 6 d’abril. La sortida serà a les 10 h, des dels respectius consultoris locals. Es farà una hora de recorregut, aproximadament, adequat per a totes les edats.

A Calaf, també el divendres, es farà una caminada popular. La trobada serà a les 9.45 h, davant del CAP Calaf i serà un itinerari de 8 quilòmetres, fins a Sant Valentí de Sant Martí de Sesgueioles i tornada.

Amb l’eslògan “+ actius cada dia” Capellades se suma a les activitats previstes per commemorar aquesta jornada. Tal com s’ha fet en els darrers anys, el Centre d’Atenció Primària ha organitzat una proposta per al matí de divendres. Serà al pati del CAP on, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Capellades i l’Esbart Dansot, es farà una ballada de sardanes. També es farà un esmorzar saludable i un sorteig de diversos productes entre els assistents.

Durant tota aquesta setmana al mostrador d’entrada s’hi podrà trobar tota la informació relacionada.

La reducció de l’activitat física contribueix a l’aparició de malalties cròniques: malalties cardiovasculars, càncer de còlon, càncer de mama, obesitat i diabetis mellitus, entre d’altres.

La pràctica d’activitat física millora l’agilitat; ajuda a prevenir el sobrepès i l’obesitat; té un efecte antidepressiu i relaxant; augmenta l’esperança i la qualitat de vida, i ajuda a tenir un bon estat d’ànim, dormir bé, fer bones digestions, mantenir un hàbit intestinal regular, evitar els dolors musculars i articulars, tolerar millor el fred i la calor, millorar l’activitat sexual i a deixar el tabac, l’alcohol i les drogues.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*