Inici Destacats Entitats sobiranistes d’Igualada condemnen les actuacions policials en les mobilitzacions

Entitats sobiranistes d’Igualada condemnen les actuacions policials en les mobilitzacions

COMPARTIR

Diverses entitats sobiranistes d’Igualada CDR Igualada Conca d’Òdena, Casal Popular d’Igualada El Foment, Gent Gran per la República Anoia, Òmnium Anoia, ANC Anoia, Súmate i La Coll@nada- han fet públic un comunicat conjunt on expressen “el rebuig més absolut per la violència injustificada i desmesurada de les forces policials, especialment la brutalitat policial exercida en contra del jovent independentista” en les mobilitzacions posteriors a la sentència del Suprem contra els líders independentistes.

Les entitats animen “a joves i grans a continuar amb la mobilització pacífica i no violenta al carrer en contra de les sentències del Suprem i per la independència” i lamenten que “de la unió dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional n’ha sorgit una violència desproporcionada i que atempta amb els drets humans”, una repressió que les entitats anoienques adverteixen que “està recaient especialment contra de les persones més joves”.

El comunicat acaba amb la reclamació a l’Ajuntament d’Igualada a reprovar en el seu ple municipal la violència policial, “especialment, la que va exercir la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra el passat 16 d’octubre quan va carregar contra estudiants igualadins que estaven protestant de forma pacífica i no violenta en contra de les sentències a l’A-2”.

El darrer ple municipal de l’Ajuntament d’Igualada no va condemnar aquesta intervenció policial, amb l’únic vot afirmatiu d’ERC i Poble Actiu. El govern de Marc Castells (Junts per Igualada) va votar en contra de la moció, a l’igual que Ciutadans. Igualada Som-hi no va participar en la votació de cap de les mocions presentades al ple de dimarts acusant la resta de partits de fer un ús “partidista” de les mocions no resolutives que es porten al ple.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*