Inici Societat Les entitats de lleure de l’Anoia es mobilitzaran per recuperar les activitats...

Les entitats de lleure de l’Anoia es mobilitzaran per recuperar les activitats presencials

COMPARTIR

Les entitats de lleure, els esplais, corals i agrupaments escoltes de l’Anoia han convocat una concentració aquest dissabte 6 de març a les 18:30 a la plaça de Cal Font d’Igualada per mostrar el seu desacord amb les mesures restrictives que s’han imposat per la Covid-19 a les activitats que organitzen.

La concentració es farà seguint totes les mesures sanitàries (distància, mascareta…) i serà breu per a més seguretat.

Les activitats de lleure es van restringir de forma presencial el passat 29 d’octubre i les entitats reivindiquen que “ja que des de l’estiu s’havia demostrat que la nostra activitat havia estat segura i, encara més important, essencial i necessària per infants, adolescents i joves. Després d’un confinament molt dur per a aquests col·lectius, vam organitzar-nos per fer un estiu on acompanyar-los emocionalment i garantir el seu dret a l’educació. A més, la suspensió de la nostra activitat a l’octubre també era un missatge clar del govern: no érem un agent educatiu clau, sinó que la nostra educació era de segona o bé no era educació”.

Malgrat que les entitats han mantingut activitats i acompanyament virtual, reclamen al proper govern de la Generalitat “que es valori l’educació en el lleure i es tingui en compte la salut emocional i psicològica dels infants i adolescents a l’hora de prendre mesures que els afecten directament”. El seu objectiu, asseguren, “és formar infants i joves crítics i compromesos amb el món que els envolta a través de l’educació en valors, com ara el feminisme, l’antiracisme o l’antifeixisme. Són espais de socialització que s’allunyen de la mirada i el control adult i que es basen en la participació d’infants i joves, fet que promou les capacitats d’autonomia i organització de qui en forma part”.

Amb la trobada d’aquest dissabte demanen que el govern “descongeli el lleure per a totes les edats i tiri endavant mesures que ens permetin seguir duent a terme la nostra activitat de forma presencial els propers mesos”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*