Inici Destacats Entitats de l’Anoia reben formació en Festes de Qualitat

Entitats de l’Anoia reben formació en Festes de Qualitat

COMPARTIR

El passat mes de juny, joves de diferents entitats de la comarca, implicats en l’organització de les festes majors i d’altres activitats d’oci nocturn als seus municipis, s’han trobat a la 2a edició de la formació “Festes de Qualitat” impulsada per l’Oficina Jove de l’Anoia, per reflexionar conjuntament sobre quines actuacions poden dur a terme per reduir els riscos derivats del consum d’alcohol o d’altres substàncies i establir mecanismes de prevenció davant les diferents formes de manifestació de les violències masclistes.

La formació, que va tenir lloc al llarg del matí a les dependències del Consell Comarcal, es va dividir en dues parts. En un primer moment, es va abordar de forma més teòrica. En aquí es va parlar de quines són les pautes de seguretat a tenir en compte darrera d’una barra de festa major. Al mateix temps, vam reflexionar sobre les conseqüències que implica un consum abusiu i descontrolat. Tot seguit, l’associació Dones amb Empenta, va introduir la mirada de gènere mostrant com la violència masclista es manifesta i quines possibilitats tenim per prevenir-la, detectar-la i actuar en conseqüència.

La segona part, va voler oferir als joves la possibilitat de crear campanyes de prevenció conjunta i, en un format de treball grupal, els joves van decidir quins eren els missatges que volien traslladar a les seves festes. Es van revisar campanyes existents en format de cartells o falques d’àudio per, abans de finalitzar la jornada, gravar tres falques que aquest estiu sonaran a les festes organitzades per les entitats de la comarca.

FER UN COMENTARI

*