Inici Societat Entitats de l’Anoia impulsen el ‘Calendari del Bon Consumidor’

Entitats de l’Anoia impulsen el ‘Calendari del Bon Consumidor’

COMPARTIR

El passat 23 d’octubre va tenir lloc la presentació en societat del Calendari del Bon Consumidor 2019. És un projecte resultat de la col·laboració a tres bandes entre la il·lustradora Estela de Arenzana, encarregada del disseny i la il·lustració, i les entitats  anoienques Col·lectiu Eixarcolant i Associació Agroecològica de Can Mercaderet, encarregades dels continguts.

Neix amb l’objectiu de mostrar de forma visual i atractiva, però també amb tot el rigor científic, la importància de consumir productes de temporada i proximitat obtinguts de forma sostenible, factors clau per garantir la viabilitat de l’agricultura i preservar la biodiversitat i els paisatges de les zones rurals. En cadascun dels mesos s’hi representen més de 20 espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals que els usuaris poden incorporar a la dieta, que en el conjunt del calendari són més de 200.

Cada mes està encapçalat per una il·lustració i dades extretes d’estudis científics reconeguts internacionalment que mostren quina és la realitat sobre diferents àmbits (transport, residus, cadenes de comercialització, diversificació de la dieta, energia, canvi climàtic, biodiversitat, …), i s’aporten algunes idees sobre què fer-hi com a consumidors.

Amb aquest projecte s’espera fomentar a un consum més responsable que al seu torn incentivi una diversificació de l’agricultura i de la dieta. Els beneficis obtinguts amb la comercialització del calendari es destinaran al finançament de projectes de les entitats Col·lectiu Eixarcolant i Associació Agroecològica de Can Mercaderet, que treballen per a la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals com a eina assolir un model agroalimentari més sostenible a tots els nivells. Els projectes desenvolupats per ambdues entitats es poden consultar respectivament a www.eixarcolant.cat i www.ecomercaderet.cat.

Tota la informació del projecte es pot consultar al portal www.eixarcolant.cat/calendari, on es pot adquirir el calendari, consultar els punts de venda arreu del territori, i esdevenir-ne distribuïdor.

FER UN COMENTARI

*