Inici Societat Entitats i institucions de l’Anoia sumen forces per fer visible el Dia...

Entitats i institucions de l’Anoia sumen forces per fer visible el Dia Mundial de la Presa de Consciència contra el Maltractament a les Persones Grans

COMPARTIR

La Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació contra els maltractaments de la Gent Gra,n a través de la comissió 15 de Juny, ha preparat una agenda d’activitats per commemorar el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, el proper 15 de juny.

Per tercer any consecutiu, la unió de les entitats que participen en aquesta Guia fan possible, tot i la situació actual, l’organització d’activitats de sensibilització. Les entitats participants són: Consell Comarcal de l’Anoia, Ajuntament d’Igualada, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Institut Català de la Salut, Fundació Sanitària Sant Josep, Creu Roja Anoia, Consorci Sociosanitari d’Igualada, Hospital d’Igualada, Tunstall-Televida i Dones amb Empenta.

Els maltractaments a les persones grans són un fenomen cada vegada més detectat. Tanmateix, encara és força desconegut per a la població. Per aquest motiu, és important donar a conèixer i fer visible què són els maltractaments cap a les persones grans i com es produeixen.

Les activitats són obertes a tothom que hi estigui interessat: persones grans, professionals, polítics i ciutadania en general. Aquest any, a causa de les mesures de distanciament i protecció dictades per les autoritats sanitàries, les activitats es podran seguir en línia, a la sala “gentgrananoia” de la plataforma Jitsi Meet.

Aquest dilluns a les 11h, el Consell de la Gent Gran i l’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia, ambdós del Consell Comarcal de l’Anoia, impulsen la xerrada “Els microedatismes: Què són i com combatre’ls”. El mateix dia a les 17h s’oferirà la sessió “El servei de teleassistència: què és i com detecta situacions de possible maltractament a persones grans”, a càrrec de la Diputació de Barcelona i Tunstall-Televida.

L’endemà, dia 16 de juny, a les 18h i també en línia, es podrà seguir la sessió “El maltractament a persones grans en temps de Covid-19”, novament a càrrec de l’EAVA. Des de la comissió tècnica de Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació contra els maltractaments de la Gent Gran s’anima a totes les persones interessades a participar en aquesta agenda a fi de poder prevenir i combatre el fenomen del maltractament a les persones grans.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*