Inici Societat Les entitats contràries al pla director de la Conca d’Òdena qüestionen les...

Les entitats contràries al pla director de la Conca d’Òdena qüestionen les conclusions del procés participatiu

COMPARTIR

Després de la publicació dels resultats del procés participatiu sobre el Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena, les entitats Per la Conca, Unió de Pagesos, Salvem Can Titó i Jorba Reflexiona fan un seguit de puntualitzacions.

D’entrada posen en dubte l’”alta implicació” celebrada per la Mancomunitat i la Generalitat. El comunicat parla de 1.300 participants, però no detalla que la immensa majoria de “participants” són les 1.209 visualitzacions que han tingut els vídeos dels quatre seminaris que es van fer telemàticament. A l’hora de comptar participants reals, «al document es reconeix que de participants únics n’hi va haver 129».

Les entitats també assenyalen que es va aprofitar la presentació dels resultats per descartar els àmbits de Can Morera i Can Titó «com si es descartessin a conseqüència del procés participatiu» quan, per a les entitats «la realitat és molt diferent: Can Morera estava descartat d’entrada perquè això era un compromís adquirit per l’actual equip de govern d’Òdena, i el setembre passat l’ajuntament de Vilanova del Camí es va declarar contrari a fer un polígon a Can Titó quan va veure l’abast de l’oposició popular».

Per la Conca, Unió de Pagesos, Salvem Can Titó i Jorba Reflexiona consideren, a més, que «fent una barreja de valoració quantitativa i qualitativa de les aportacions, els redactors del document extreuen unes conclusions esbiaixades». Per exemple, mentre que en la valoració general de la proposta hi ha una majoria d’aportacions posen en dubte la necessitat d’oferir més sòl industrial i volen que s’aturi el PDUAECO fins que no s’hagi debatut el model econòmic, a les conclusions no se’n diu res i, en canvi, s’afirma que cal oferir parcel·les de gran format, una opinió que ells mateixos reconeixen que surt menys vegades en el procés participatiu.

També posen en dubte una conclusió del procés que considera que no hi ha una oposició clara a l’àmbit de Jorba, municipi on l’entitat Jorba Reflexiona ha plantejat la celebració d’una consulta municipal perquè els veïns del poble puguin manifestar-se sobre la necessitat de més sòl industrial. Les entitats assenyalen que el projecte de polígon entre Jorba i Igualada «afecta molt directament el nucli de l’Espelt i el barri de Sant Jaume Sesoliveres d’Igualada (on hi ha dos centres escolars), i també s’ha començat a despertar l’oposició dels seus veïns, que mai han estat informats directament pels seus ajuntaments».

FER UN COMENTARI

*