Inici Societat Entitats ambientalistes presenten les seves propostes per a la Conca d’Òdena

Entitats ambientalistes presenten les seves propostes per a la Conca d’Òdena

COMPARTIR

Entitats ambientalistes de la Conca d’Òdena van presentar a la ciutadania i als partits polítics la Campanya IMPULS SOSTENIBLE al Centre Cívic Nord d’Igualada. L’acte, que va aplegar prop d’un centenar de persones, va servir per donar a conèixer el contingut del dossier treballat els darrers mesos.

Aquest dossier conté un anàlisi ambiental de la gestió de la mobilitat, l’aigua, l’alimentació, els residus, la biodiversitat, el territori, l’energia, la superfície forestal, l’educació ambiental, el model econòmic i la governança a la Conca d’Òdena. El document, que també inclou una sèrie de propostes ambientals adaptades al territori, es pot consultar i descarregar al següent enllaç (https://perlaconca.org/dossier-impuls-sostenible/).

Durant l’acte també es va presentar el Manifest per l’Impuls Sostenible, al qual s’hi poden adherir electrònicament entitats i ciutadans (https://perlaconca.org/manifest-per-limpuls-sostenible/). El manifest inclou 18 propostes de mínims extretes del dossier, amb l’objectiu que s’incorporin i es consolidin des dels Ajuntaments i òrgans de gestió de la Conca d’Òdena, per tal de revertir les tendències que ens han portat a la situació d’emergència actual.

Finalment, es va expressar la voluntat de seguir treballant per ampliar i millorar el contingut del dossier. D’aquesta manera, es poden fer arribar idees i propostes a la següent adreça de correu electrònic (impuls.sostenible@gmail.com) o als perfils de Twitter (@ImpulSostenible) i Instagram (@impuls_sostenible).

Els impulsors de l’acte, que són els mateixos promotors de la campanya, representen a les entitats ambientalistes locals de Ciclistes Urbans, Per la Conca, Jorba Reflexiona, Igualada pel Clima, el col·lectiu Eixarcolant, Naturalment, Preservem l’Anoia i Salvem Can Titó, a més de persones a títol individual. El vídeo complet de la presentació es troba disponible al canal de Youtube de Per la Conca (https://www.youtube.com/@perlaconca9141).

Entre les propostes que fan les entitats hi ha la implantació del model de recollida d’escombraries porta a porta, una campanya per l’estalvi d’aigua, creació de comunitats energètiques, impuls a la rehabilitació d’habitatges, potenciar el transport públic i la mobilitat en bicicleta  i establir un pla de protecció de la biodiversitat i de l’entorn de la Conca. Les entitats també proposen una agència pública de protecció del medi ambient i un impuls a la producció i el consum agroalimentari de proximitat.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*