Inici Societat Enric Morist rep el Premi Solidari ONCE Catalunya

Enric Morist rep el Premi Solidari ONCE Catalunya

COMPARTIR

L’igualadí Enric Morist i Güell ha rebut aquest dijous el Premi Solidari ONCE Catalunya individual.

Morist va entrar al món de la Creu Roja de ben petit, amb només 7 anys, el 1973, com a afiliat a Creu Roja Joventut de la seva ciutat, Igualada. A través del seu pare -que va ser voluntari de la Creu Roja durant més de 50 anys-, a casa seva tota la família ha viscut des de sempre aquesta institució i tots els membres tenen ben interioritzats conceptes com el voluntariat, l’ajuda humanitària, els socors i les emergències i, en definitiva, tot el que significa ajudar les persones que més ho necessiten.

Després, ja de gran, va fer de monitor, de directiu de Creu Roja Joventut, va ser coordinador de l’assemblea de la Creu Roja a la comarca de l’Anoia, coordinador a la demarcació de Barcelona, i des de 2005 és coordinador de la Creu Roja a Catalunya.

També ha tingut una implicació molt directa en els òrgans institucionals de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, de la qual n’ocupa actualment la vicepresidència i en va ser el president en funcions del juliol a l’octubre de 2017.

Morist posa molt en valor les persones que decideixen fer-se voluntàries per donar el millor que tenen: el seu temps. Temps per dedicar-lo a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, que estan soles, que pateixen, que necessiten algú al seu costat per ajudar-los a recuperar la seva normalitat.

El seu desig: “Que les persones visquin amb dignitat. Que ningú hagi de marxar de casa seva per situacions d’extrema pobresa, persecució o conflictes. I que tothom que pateix tingui algú al seu costat per ajudar-lo a començar de nou”.

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre a diari dels ciutadans de Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles. Ens agradaria que tothom sabés de la seva lluita i capacitat de superació perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, asseguren el delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí i el president d’aquests premis i també president del Consell Territorial, David Bernardo.

Els altres guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2019 són:
Institució, Organització, Entitat o ONG: Associació AREMI.
Mitjà o projecte de comunicació: TV3: ‘Viure la sordceguesa amb 12 anys’.
Empresa: Suara Cooperativa.
Administració Pública: Ajuntament de Castellfollit de la Roca.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*