Inici Destacats Enric Conill proposa mesures per ajudar a treballadors, autònoms i empresaris d’Igualada

Enric Conill proposa mesures per ajudar a treballadors, autònoms i empresaris d’Igualada

COMPARTIR

Esquerra Republicana d’Igualada proposa un paquet de mesures “urgents” per ajudar econòmicament a “treballadors, autònoms i empresaris” d’Igualada davant el risc d’un col·lapse econòmic “sense precedents” que pot “suposar una fallida econòmica a molta gent”. En aquest sentit Enric Conill explica que proposen accions similars a les que ha anunciat “a molts municipis del país, com Sant Cugat del Vallès o Terrassa” i considera que “davant la situació límit que patim a la Conca d’Òdena, aquestes mesures s’han d’anunciar i aplicar amb rapidesa per donar seguretat a treballadors, autònoms i empresaris” ja que “cal que sàpiguen que el govern no els deixarà caure, que els ajudarà amb tot el que estigui al seu abast perquè ningú faci fallida”.

Un paquet de mesures econòmiques per ajudar a treballadors, autònoms i empresaris

Les diferents mesures econòmiques que proposa ERC Igualada són similars a les que ja han anunciat els governs de Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

1. Línia de subvencions i ajuts al lloguer i el pagament de l’hipoteca per a famílies amb menys recursos i dificultats econòmiques garantint que puguin assumir el cost del seu habitatge i dels subministres bàsics (llum, aigua, gas i internet).

2. Que l’Ajuntament garanteixi que no hi haurà cap desnonament a la ciutat.

3. Bonificació del 50% de l’IBI per a aquelles persones que han perdut la feina, autònoms, comerços i empreses que no han pogut treballar durant el confinament i estat d’alarma.

4. Obertura de línies d’ajuts i subvencions directes al comerç, per incentivar la seva activitat un cop es normalitzi la situació i per garantir que tots poden aixecar la persiana.

5. Desenvolupament i impuls d’un Pla Local de Reactivació Econòmica, específic per a després d’aquesta emergència.

6. Modificació del Pressupost Municipal 2020 per a fer efectives aquestes mesures.

7. Demanar al govern de l’Estat que aixequi les mesures d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa per tal que els ajuntaments puguin fer front a les despeses originades per la crisi del coronavirus i a la reducció d’ingressos que patiran les administracions locals.​

8. Orientació i suport de l’ajuntament a tots els ciutadans i ciutadanes per informar-los i ajudar-los en la tramitació de les ajudes i mesures econòmiques a les que es poden acollir en l’àmbit local, comarcal, nacional i estatal.

Aquestes mesures han de servir també per garantir que tots els autònoms, comerços i empreses de la ciutat puguin seguir amb la seva activitat econòmica un cop passi aquesta crisi sanitària alhora que també caldrà incentivar de manera proactiva i útil que neixin nous autònoms, comerços i empreses a la ciutat per reactivar l’activitat econòmica.

Finalment Esquerra destaca que s’ha posat a disposició del govern municipal “insistentment” per aplicar aquestes mesures i alhora per tirar endavant qualsevol modificació dels pressupostos municipals que sigui per ajudar a autònoms, treballadors i PIMES. Des d’ERC asseguren que “cal que les prioritats en la despesa del govern municipal “canviïn totalment i es dediquin els esforços econòmics en ajudar la gent perquè ningú es quedi enrere”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*