Inici Destacats Enric Conill presenta el projecte d’ERC per ‘afrontar els reptes que Igualada...

Enric Conill presenta el projecte d’ERC per ‘afrontar els reptes que Igualada no està encarant’

COMPARTIR

Després d’escollir a l’arquitecte Enric Conill com a candidat per les properes eleccions municipals del 26 de maig, ERC va fer l’acte de presentació divendres passat amb un teatre de l’Ateneu ple a vessar. Hi van intervenir diverses persones tant de l’àmbit personal de Conill com també de l’esfera política. El moment més emotiu de l’acte, però, va ser la carta enviada per Oriol Junqueras des del Centre Penitenciari de Lledoners.

L’acte va començar amb la projecció d’un vídeo-entrevista amb el format de l’exitós programa de TV3, “Al Cotxe!”, on l’expresentador de Conca TV Àngel Ruiz, va fer-li una entrevista a l’alcaldable Enric Conill. Posteriorment també hi van intervenir dos amics, Jordi Ventura i Mariona Segarra, a qui li van dedicar unes paraules. La Consellera Alba Vergés també va participar-hi, amb un parlament on destacava “els valors republicans” i la necessitat d’articular “ciutats compromeses amb la República”. En aquest sentit, va destacar que Enric Conill “té al cap la ciutat” i va ressaltar la dificultat de trobar algú “que sigui capaç de pensar i construïr el present i el futur de la ciutat”.

Abans de la intervenció de Conill, es va projectar un vídeo amb 30 igualadins i igualadines que van voler mostrar el seu suport a l’alcaldable d’ERC. Entre d’altres, hi havia l’expresident de la Diputació de Barcelona Antoni Dalmau, la directora del Gabriel Castellà, Núria Ramon, l’exregidor d’ERC, Oriol Solà, la periodista igualadina Laura Farreras, l’actor i escriptor Joan Valentí, la congressista Carolina Telechea i el fins ara cap de files dels republicans, Josep Maria Palau.

Després del vídeo va ser el torn d’Enric Conill, qui va exposar davant de centenars d’igualadins el projecte de ciutat que presenta per la ciutat. L’arquitecte va definir els 3 eixos principals que proposa: 1) Planificar per modernitzar, 2) Més oportunitats per les persones i 3) l’evolució del model productiu i laboral. Paral·lelament va assegurar que “vull fer d’alcalde d’Igualada” atès que “ser alcalde és, ha de ser el mitjà per treballar per Igualada i la seva gent, en cap cas pot ser només una finalitat”.

Sobre el primer eix, Conill va assegurar que cal “planificar” la ciutat i “afrontar els reptes que no s’estan encarant”, com per exemple elaborar un nou POUM, una “eina necessària per poder pensar la ciutat en el seu conjunt”. Aquest, ha de servir per “transformar el barri del Rec, convertir el passeig d’un element de pas a un element d’estada”, afrontar de cara el problema de les comunicacions, tant del tren com la Hispano i a més, les dificultats d’accés a l’habitatge que tenen els ciutadans”.

En l’àmbit de “les persones” Conill va preguntar “amb què ha millorat la vida dels ciutadans en els últims anys” i va recordar que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya” i que “cal rebaixar l’IBI fins a nivells similars als de les ciutats com la nostra”. En aquesta línia, també va apuntar que cal més progressivitat en els impostos, millorar molt el sistema de neteja de la ciutat, del reciclatge, facilitar l’accés a l’habitatge, revitalitzar el comerç i oferir oportunitats al jovent perquè cap jove hagi de veure’s obligat a marxar de la ciutat.

Per acabar, Conill va apostar per “evolucionar” el model productiu i laboral d’Igualada, apostant per “sectors emergents” com “les noves tecnologies i el disseny», i va destacar “el Rec” com un “molt bon emplaçament per acollir aquesta 4a revolució tecnològica”. Finalment va reblar que “Igualada ha d’evolucionar i avançar perquè el món ho fa” i va assegurar que “aquest cop hem d’agafar el proper tren”.

L’acte va cloure amb una foto amb alcaldes de la comarca, la Consellera Vergés, la diputada Telechea, el regidor Palau i tots els assistents.

FER UN COMENTARI

*