Inici Destacats Enric Conill (ERC) vol arribar als 150 pisos de lloguer social en...

Enric Conill (ERC) vol arribar als 150 pisos de lloguer social en els propers quatre anys

COMPARTIR

L’arquitecte i candidat a l’alcaldia d’ERC Enric Conill ha marcat l’objectiu “de ciutat” per tal que en els propers anys l’ajuntament pugui oferir 150 pisos de lloguer social per a joves i gent que ho necessiti. Aquesta mesura s’emmarca dins de les propostes dels republicans, que recorden que “el preu del lloguer a Igualada s’ha disparat en els últims anys” ja que “en els dos últims el preu del lloguer a Igualada ha pujat un 20%”. Els republicans destaquen que “hi ha 2000 pisos buits a la ciutat” i que “és un contrasentit que hi hagi gent sense possibilitat de llogar un pis i que alhora hi hagi pisos buits i cada cop el lloguer sigui més car”. Per aconseguir aquests 150 pisos des d’ERC proposen diverses vies: “la rehabilitació de pisos, la compra i construcció i multar als bancs i granstenidors que tenen pisos buits durant molt temps”. Aquests 150 pisos municipals de lloguer social es pretenen destinar a “moltes famílies, especialment joves que es volen emancipar, gent gran amb pensions baixes, o persones amb feina precària, no estan accedint a un lloguer just”

Conill va recordar que “hi ha moltes ciutats que han optat per aquestes vies i han aconseguit augmentar de manera molt significativa el número de pisos municipals de lloguer social”. En aquest sentit els republicans destaquen casos com el de Manresa que “en tres anys, el parc d’habitatge de lloguer social ha augmentat en més de 50 habitatges, Cornellà que ha sancionat amb 60.000€ als granstenidors amb pisos buits, Sabadell que ha multat amb 21.000€ a bancs i han aconseguit mobilitzar molts pisos o Reus, que també ha optat per multar a granstenidors i bancs”.

Paral·lelament Conill també ha destacat que a Igualada “només un 0’21% dels 15.688 habitatges d’Igualada estan destinats a lloguer social”. Els republicans “denuncien” que durant aquest mandat de Castells “no s’ha avançat ni un mil·límetre” i que “no s’ha fet absolutament res en aquest sentit” i ha assegurat que “el govern en un any es va gastar més en una inauguració de 3 hores, 35.000€, que en polítiques d’habitatge, 25.000€”. Segons els republicans, la manca d’objectius, la inacció i la deixadesa per part de l’equip de govern del PDeCAT en aquesta matèria s’ha fet molt evident quan a més a més, des d’ERC i els altres partits d’esquerres del consistori, van aportar al Ple, el novembre del 2015 i el juny del 2016, programes d’actuació municipal, preparats i detallats per a ser aplicats immediatament, claus en mà, però no s’han portat a terme. Ni diagnosi d’aproximació a la necessitat d’habitatge assequible i de lloguer social, ni Pla Local d’Habitatge, ni adhesió al Fons d’habitatges de lloguer destinats a polítiques socials de la Generalitat de Catalunya, ni elaboració d’un cens municipal d’habitatges desocupats, ni programa d’intervenció en els habitatges desocupats més de dos anys en mans de bancs i grans tenidors per a mobilitzar-los cap al lloguer social.

FER UN COMENTARI

*