Inici Destacats Enric Conill (ERC) reivindica el tren gran Igualada-Barcelona

Enric Conill (ERC) reivindica el tren gran Igualada-Barcelona

COMPARTIR

El candidat a l’alcaldia d’ERC Igualada, Enric Conill, ha comptat aquest dimecres amb el suport del Vicepresident del Govern i Conseller d’Economia, Pere Aragonès. Conill ha deixat clar que “lideraré la lluita per aconseguir el tren gran a Igualada per tal de connectar-nos a Barcelona en menys de 40 minuts. Aquesta reivindicació és legítima, necessària i imprescindible pel nostre territori” i ha assegurat que “ja que l’actual govern no ha reivindicat ni demanat aquesta inversió per connectar Igualada i Barcelona amb un tren ràpid, nosaltres sí que volem ser la punta de llança i exercirem el lideratge com a capital de comarca”. Alhora Enric Conill també ha explicat que “el projecte de l’eix tranversal ferroviari que connectarà Lleida amb Barcelona passant per Mollerussa, Tàrrega, Cervera i Igualada i finalment fins a Martorell on ja hi ha la connexió ferroviària, ha de ser un projecte de ciutat i també de territori” ja que “teixirem aliances amb els diferents municipis per on ha de passar aquest tren gran i per tant no serà una reivindicació de la comarca de l’Anoia sinó de molts territoris diferents”.

Fotos: Manel Marimon i Gomis

Conill ha explicat que “efectivament aquest projecte és a mig termini però l’hem de començar a reivindicar ja i no perdre més temps. Aquest cop hem d’agafar el tren i no deixar perdre cap més oportunitat” i ha assegurat que “els túnels de Bracons o la línia 9 del metro també eren projectes grans però el territori va pressionar i finalment ho van aconseguir” i l’alcaldable es pregunta “per què l’ajuntament d’Igualada no ha reclamat ni un sol cop la realització d’aquest projecte?”.

Vicepresident Aragonès: “Necessitem un alcalde d’Igualada que a part de fer-se fotos, faci la feina. Que vingui al govern a demanar i a fer la feina”

El Vicepresident del Govern i Conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha reconegut que cal reequilibrar territoris i compensar a nivell d’infraestructures aquelles zones amb més necessitats, com la comarca de l’Anoia. Aragonès ha assegurat que “ara que les finances de la Generalitat comencen a sanejar-se, serà possible realitzar noves inversions i apostar per reimpulsar territoris que necessiten una aposta ferma per part de l’administració”. Aragonès també ha destacat que “l’Enric Conill sap que em té a la seva disposició com a alcalde i que pot comptar amb mi per treballar plegats per un futur molt millor per Igualada, la Cònca i l’Anoia”.

En referència a les properes eleccions municipals del 26 de maig, Aragonès ha assegurat que “Necessitem un alcalde d’Igualada que a part de fer-se fotos, faci la feina. Que vingui al govern a demanar i a fer la feina” i ha apuntat que “amb l’Enric Conill ens entendrem i teixirem complicitats amb el territori per impulsar l’Anoia”.

L’eix tranversal ferroviari

L’eix ferroviari transversal és un projecte ja aprovat per la Generalitat de Catalunya de línia ferroviària d’alta velocitat que vol connectar Lleida amb Barcelona pel pas de Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Igualada i Martorell. Entre Igualada i Martorell s’ha previst tot un nou ramal amb un túnel de 13,5 km per salvar el coll del Bruc. Al nord de Martorell s’hi preveu una estació de viatgers, i a Castellbisbal la nova línia enllaçarà amb la línia d’alta velocitat que entra a Barcelona (Sants i Sagrera) i amb la línia de mercaderies que va cap al Port. Aquest ramal converteix l’ETF en la línia ferroviària que posarà les comarques de l’Anoia, la Segarra, l’Urgell i el Pla d’Urgell en connexió directa amb la Regió Metropolitana de Barcelona, tant per viatgers com per a mercaderies, anàlogament com l’autovia A-2 ho fa per al transport per carretera.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*