Inici Política Enric Conill (ERC) proposa un tercer edifici ViuB amb un centre de...

Enric Conill (ERC) proposa un tercer edifici ViuB amb un centre de dia al Set Camins

COMPARTIR

Aquesta setmana els republicans han presentat les seves propostes en l’àmbit de l’atenció a les persones i la gent gran. En aquest sentit Conill destacava que “volem que quan la gent es faci gran Igualada ofereixi diverses possibilitats d’acord amb les necessitats i voluntats de cadascú per tal de garantir que tothom pugui viure de manera digne i còmoda la seva vellesa”.

Després de mesos de treball entre professionals del món sociosanitari, els republicans proposen en l’àmbit de la gent gran un tercer ViuBé que es situaria a la zona del barri de Set Camins i que també ofereixi un servei de centre de dia amb 100 places públiques per satisfer la creixent demanda d’aquesta atenció. Alhora des d’ERC també proposen millorar i complementar el SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) amb el programa “Com a casa enlloc”, que consistirà en ampliar les hores d’atenció domiciliària a la gent gran i també ampliar els serveis d’atenció com per exemple l’acompanyament a anar a comprar o fer gestions així com de companyia i l’ampliació del número de visites diàries.

Paral•lelament la candidatura encapçalada per Enric Conill proposa resoldre de manera “urgent” la necessitat de 371 famílies que pateixen pobresa energètica a la ciutat i expliquen que l’ajuntament “ajuda només amb 7’8€ mensuals a aquestes famílies de mitjana”. En aquest sentit proposen ampliar les ajudes fins a unes quantitats suficients per ajudar realment a aquestes 341 famílies. A més des d’ERC apunten que “com ja vam presentar en anteriors compareixences, oferirem 150 pisos de lloguer accessible per aquelles famílies que ho necessitin”, una acció que consideren “vital per atendre l’emergència habitacional que pateixen alguns igualadins”.

Finalment des d’ERC aposten per un ambiciós pla de xoc contra les desigualtats. Aquest pla consisteix en reforçar els Serveis Socials de l’ajuntament amb més recursos, tant humans com materials, per tal de poder garantir una atenció digna i suficient a totes aquelles persones que ho necessitin. Aquest pla de xoc prioritzarà mesures d’inclusió i té la vocació de ser transversal, per exemple que connecti amb el Pla local d’inserció laboral.

Algunes de les mesures que proposen són ampliar els barems de renta per rebre ajudes municipals, com per exemple les beques menjador, atès que ara “hi ha gent que queda fora perquè té més ingressos dels que es requereixen per rebre l’ajuda però que per la seva situació personal i familiar la necessiten igualment”. Els republicans per això volen introduir altres criteris més enllà dels ingressos ja que “cal conèixer la situació de cadascú més enllà de l’econòmica per poder calibrar correctament si necessiten o no que l’Ajuntament els atengui”.

FER UN COMENTARI

*