Inici Destacats Enric Conill (ERC) proposa rebaixar 445 euros per família en impostos en...

Enric Conill (ERC) proposa rebaixar 445 euros per família en impostos en els propers 4 anys

COMPARTIR

L’arquitecte i candidat a l’alcaldia Enric Conill va explicar la proposta dels republicans per la ciutat d’Igualada, una rebaixa de 445€ per família en els impostos locals. Aquesta proposta respon segons Conill a “revertir una situació injusta i desproporcionada d’una altíssima pressió fiscal als igualadins, sobretot amb l’IBI” ja que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya”. Comparativament amb altres ciutats, una família igualadina paga de mitjana 445€ més que una de Vic, 581€ més que una de Vilafranca, 626€ més que una de Tortosa, 759€ més que una d’Olot i 974,64€ més que una d’Esplugues de Llobregat.

Pels republicans això suposa “una injustícia, un fre econòmic i un afebliment de les economies familiars d’Igualada” i per això proposen “revertir aquesta injustícia amb una rebaixa de 445€ en quatre anys per tal de començar a igualar-nos amb les altres ciutats mitjanes similars a la nostra, sobretot amb l’IBI”. Paral·lelament els republicans també proposen 4 mesures més en relació als impostos: Aplicar criteris de progressivitat en els impostos, establir ajuts pel pagament de l’IBI al 30% de les famílies amb els ingressos més baixos, apujar l’IBI al 10% dels immobles no residencials de major valor (grans superfícies comercials) i aplicar una tarifació progressiva en funció dels nivells de renda en els serveis municipals com el Consorci Sociosanitari o les Llars d’infants.

“Hem pagat la festa del govern municipal amb els diners de tots els ciutadans i ciutadanes”

Els republicans també van denunciar unes despeses que consideren “innecessàries” que, recorden, “hem pagat tots amb els nostres impostos”, com per exemple “una inauguració que va fer el govern de 3 hores i que ens va costar a tots 35.000€, un curs de la pau amb cap alumne inscrit que va costar 76.000€, una aplicació mòbil que no fa servir absolutament ningú que va costar prop de 80.000€ o bé tota la despesa que es fa amb màrqueting i publicitat”.

Gràfica difosa per ERC amb els tributs que paga anualment una família, segons els republicans.

“En 8 anys, els igualadins hem pagat 5 milions d’euros més en IBI”

Segons les dades oficials de l’ajuntament d’Igualada, al 2011 la recaptació del govern municipal era d’uns 15.000.000€ en recaptació a través de l’IBI, l’impost sobre béns i immobles. A l’any 2019 la recaptació serà del voltant de 20.000.000€, 5 milions d’euros més que quan va entrar l’actual govern al consistori.

Paral·lelament ERC recorda que “aquest govern fa servir d’excusa el deute de l’ajuntament, però hi ha ajuntaments que amb menys impostos han reduït més el deute, com per exemple Vic, Esplugues i Tortosa, on els impostos són molt més baixos”. Els republicans també destaquen que “fins i tot s’han executat més inversions en d’altres municipis amb els impostos més baixos, com per exemple Esplugues, Tortosa, Olot i Figueres” i els republicans es pregunten “amb què s’ha gastat els diners de tots els igualadins el govern municipal si amb menys impostos hi ha municipis que fan més inversions i redueixen més el deute”.

1 COMENTARI

  1. Un moment! La paraula Esquerra de ERC es refereix a l’esquerra política? Ho dic perquè baixar impostos no es d’esquerres, és retallar recursos a les institucions publiques i és renunciar a la redistribució de la renta col·lectiva. Això és de primer de batxillerat o abans…Ah! Clar, perdó, és l’ERC d’Igualada.

FER UN COMENTARI

*