Inici Destacats Enric Conill (ERC) proposa augmentar a 540 euros per família i any...

Enric Conill (ERC) proposa augmentar a 540 euros per família i any els ajuts contra la pobresa energètica a Igualada

COMPARTIR

El candidat d’ERC a l’alcaldia d’Igualada, Enric Conill, va proposar en el darrer ple municipal una línia d’ajudes “molt superior” a l’actual per ajudar a les famílies que pateixen pobresa energètica, que al 2017 van ser 341 segons dades oficials de l’ajuntament. Tots els grups de l’oposició van votar-hi a favor, menys el govern, que es va abstenir. Els republicans assenyalen que “durant el 2017 el govern d’Igualada va destinar una mitjana de 7’30€ al mes per família per ajudar-los a pagar la llum, l’aigua i el gas”, un total de 87€ a l’any, quantitat que consideren “insuficient” atès que “són recursos molt insuficients per ajudar a la gent que ho necessita” malgrat que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya” i es pregunten “amb què es gasten la gran quantitat de diners que paguen els ciutadans en forma d’impostos”.

Enric Conill destaca que aquesta problemàtica és “de les més greus” que poden patir els ciutadans i que “Igualada no es pot permetre de cap de les maneres que hi hagi ciutadans que no puguin pagar les despeses bàsiques de subministrament”. Alhora des d’ERC recorden que “la Generalitat ajuda econòmicament als ajuntaments perquè puguin realitzar aquestes prestacions econòmiques” i, per tant, “cal que el govern d’Igualada tingui un compromís molt més alt en aquest àmbit”.

Segons els republicans, “és difícil d’entendre que l’actual govern destini més diners en una sola inauguració de 3 hores, que va costar 35.000€ pagats per tots els ciutadans, i en canvi per combatre la pobresa energètica es gastin menys diners”. Esquerra destaca que hi ha diversos municipis que sí que fan els deures en aquest àmbit com per exemple l’ajuntament de Reus, que destina com a mínim “540€ a l’any per família i depenent dels casos fins a 720€ a l’any”, un compromís que “reclamen al govern de la ciutat”. Precisament Enric Conill proposa una línia d’ajudes “d’imports similars als de l’ajuntament de Reus” per poder garantir “de manera efectiva” que la gent que més ho necessita podrà comptar amb els subministres bàsics per poder viure “dignament”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*