Inici Societat Enginyers de l’Anoia fabriquen 30 respiradors per distribuir a la Conca d’Òdena

Enginyers de l’Anoia fabriquen 30 respiradors per distribuir a la Conca d’Òdena

COMPARTIR

Enginyers voluntaris a l’Anoia del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona han enllestit, aquest dimecres, el muntatge dels 30 primers respiradors de campanya fabricats a partir dels dissenys fets pel col·lectiu del projecte OxyGEN. Ara, expliquen en un comunicat, estan pendent que l’Agència espanyola del medicament els homologui per poder distribuir com més aviat millor als centres sanitaris de la Conca d’Òdena que més ho necessitin.

Segons expliquen, els respiradors han estat muntats per un grup de nou enginyers i altres col·laboradors voluntaris en una nau del polígon industrial d’Igualada, seu de l’empresa Waterologies, que aquests dies ha deixat de banda la seva activitat habitual –la tecnologia per al tractament d’aigües- i ha posat en marxa tota la seva maquinària i la xarxa de proveïdors per aconseguir les peces de metacrilat tallades a partir dels plànols dissenyats per l’equip d’OxyGEN.

Pel que fa els motors, els ha facilitat gratuïtament l’empresa d’automoció Doga. D’altres peces que faltaven les han adquirit els mateixos enginyers amb recursos propis i aportacions de material d’altres col·laboradors. Tots ells hi estan treballant des de fa dues setmanes de manera totalment voluntària.

La iniciativa s’emmarca dins el grup Malla de la Conca d’Òdena, impulsat per Igualada=Disseny i TIC ANOIA, que té com a objectiu coordinar els diferents projectes que han sorgit dins la zona de confinament per ajudar al sistema sanitari.

Ara el grup d’enginyers voluntaris de l’Anoia té en marxa un projecte de fabricació de mascaretes protectores fetes amb teixit i amb filtres de material paper fungible, gràcies a una important donació de paper de filtre feta per l’empresa paperera MB Papeles Especiales.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*