Inici Festes Engegant motors per la Festa de Sant Cristòfol

Engegant motors per la Festa de Sant Cristòfol

COMPARTIR

Aquest proper dijous, dia 6 de juliol tindrà lloc el primer acte de les Festes de Sant Cristòfol, patró dels automobilistes. Una festa que es remunta als anys 20 del segle passat i que, amb més o menys intensitat, ha perdurat fins avui.

L’acte inaugural consta del canvi de bandera de l’antic al nou banderer. La festa començarà a partir de les 19.30h de la tarda al taller Auto Reparacions Santi, des d’aquí es concentrarà diferent públic vinculat a l’ofici, fent tots plegats una petita cercavila per Igualada fins a arribar al nou abanderer, Odenauto.

Aquí es farà el canvi de bandera i es procedirà, sobre les 20h, a la tradicional rua per alguns emblemàtics i cèntrics carrers d’Igualada arribant un altre cop a Odenauto. Acabada la rua, en les instal·lacions del nou abanderat s’oferirà un pica-pica a tots els assistents. El futur banderer  haurà de guardar i lluir la bandera durant un any fins al proper Sant Cristòfor.

Les activitats continuaran el proper dilluns dia 10 de juliol, quan tindrà lloc la tradicional missa a l’Església de Santa Maria, seguint la tradició de tants anys enrere, començarà la benedicció d’automòbils al Passeig Verdaguer.

Les festes seran pausades fins el dissabte dia 15 de juliol. Llavors, la Rambla d’Igualada rebrà la tercera concentració de cotxes i motos amb més de 27 anys d’antiguitat. Al finalitzar la concentració es farà una ruta per la comarca amb tots els participants que vulguin participar-hi.

FER UN COMENTARI

*