Inici Destacats Endesa inverteix 1,2 milions d’euros en l’automatització de la xarxa a la...

Endesa inverteix 1,2 milions d’euros en l’automatització de la xarxa a la Catalunya central

COMPARTIR

Endesa ha instal·lat durant el 2019 un total de 71 telecomandaments en centres de transformació de la Catalunya Central amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei. Els nous dispositius, que han suposat una inversió de 1,2 MEUR, permeten reduir en un 20% el temps d’interrupció del servei en cas d’incidències.

Aquests sistemes de control remot permeten realitzar maniobres d’operació a distància. Així, des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona, es pot accionar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. El Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions, que en el cas de la Catalunya Central són més de 135.000 de forma directa i, indirectament, totes les comarques.

En aquesta fase, els nous 71 equips telecomandats beneficien 107 municipis repartits entre les comarques d’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès i el Solsonès.

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*