Inici Destacats Les empreses del polígon de Les Comes s’uneixen en una associació

Les empreses del polígon de Les Comes s’uneixen en una associació

COMPARTIR

Potenciar i conservar el polígon industrial de Les Comes ha estat el detonant per la creació de l’Associació d’Empreses del Polígon Industrial les Comes d’Igualada, que han constituït alguns dels empresaris de la zona.

El manteniment i la conservació del polígon és la principal preocupació dels empresaris, que també reclamen més esforços en neteja, seguretat, senyalització i mobilitat, entre d’altres.

El polígon ocupa unes 155 hectàrees integrades a la trama urbana de la ciutat que acullen unes 320 empreses de sectors com automoció, tèxtil, serveis, paper, gràfiques, construcció, pell o químic.

L’entitat va fer la seva primera assemblea el passat 26 d’octubre, amb Joan Mateu com a president, on es van recollir les inquietuds i demandes de les empreses de la zona. L’objectiu bàsic de la nova associació, que també ha rebut el recolzament de la Unió Empresarial de l’Anoia, és constituir-se com un interlocutor amb les administracions i fomentar la relació i col·laboració entre les empreses.

La nova entitat canalitzarà les demandes recollides durant la seva primera assemblea per tal que el polígon igualadí es pugui acollir a la línia de subvencions amb la que la Diputació de Barcelona invertirà 30 milions d’euros per a modernitzar els polígons de la demarcació.

De fet, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, és també vicepresident segon de la Diputació de Barcelona i responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, que és la responsable d’aquest pla. Castells ja va anunciar que Igualada demanarà aquestes ajudes, que cobriran entre el 50 i el 75% de l’import final dels projectes d’actualització d’àrees d’activitat econòmica.

Les voreres, aparcament

L’Ajuntament d’Igualada treballa des de fa alguns mesos en millorar la mobilitat i l’aparcament al polígon. En molts dels carrers del polígon és habitual veure cotxes aparcats a les amples voreres del polígon, evidentment castigades per aquesta pràctica habitual.

L’Ajuntament vol acabar amb aquesta imatge aplicant mesures com nous cordons d’aparcament en carrers que passarien a ser de sentit únic o habilitant solars desocupats com a nous aparcaments gratuïts.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*