Inici Destacats Empreses de Piera comparteixen inquietuds en un nou fòrum de la UEA

Empreses de Piera comparteixen inquietuds en un nou fòrum de la UEA

COMPARTIR

Una vintena d´empresaris de sectors econòmics diferents de Piera es van reunir en el marc del Fòrum Empresarial UEA. En la trobada es van posar en comú els temes que preocupen als empresaris del territori que bàsicament es van centrar en la necessitat de millorar la xarxa de comunicacions de la zona, especialment les connexions amb Igualada i Martorell. La millora de les comunicacions per tren, entre Igualada i Barcelona, també creuen que és un tema que caldria activar i resoldre el més aviat possible. Tot i això, es va destacar la bona ubicació estratègica de Piera i el preu competitiu del sòl industrial.

La manca de personal especialitzat va ser un altre dels temes que van coincidir a tractar els assistents, especialment pel que fa a personal del sector del metall. Un tema que es podria resoldre amb una formació adequada i adaptada a les necessitats de les empreses, segons van opinar els presents al dinar. També es va parlar de les noves tecnologies i Internet, una assignatura encara pendent en alguns municipis de l’Anoia Sud on la velocitat de la xarxa és molt baixa. Tots els assistents van coincidir en destacar també la manca de visibilitat de l’Anoia Sud, com un territori sovint oblidat i amb poca projecció comarcal.

El fòrum de Piera és el darrer de 2016. Al llarg de l’any la UEA ha organitzat Fòrums territorials i sectorials per escoltar als empresaris, les seves necessitats i posar en comú temes que preocupen. Aquesta iniciativa permet actuar amb la màxima proximitat i per tant detectar les necessitats de les empreses i mancances del territori que, un cop analitzades, ens donarà com a resultat els principals eixos estratègics que han de repercutir en la millora de la competitivitat de les nostres empreses.

Les conclusions finals dels Fòrums es presentaran en un acte obert el proper mes de febrer.

Un centenar de persones a la recepció de Nadal de la UEA

Recepció de Nadal de la UEALa Unió Empresarial de l’Anoia va celebrar la setmana passada la recepció de Nadal a la seva seu acompanyada d’un centenar de persones entre representants del món econòmic, social i polític.

El president Blai Paco en el seu discurs nadalenc va destacar el “bon moment empresarial de l’Anoia i la seva important aportació al teixit productiu de Catalunya”. Va valorar el 2016 com un bon any, un any de millora, encara que discreta, i va augurar un 2017 molt millor econòmicament, amb bones perspectives de futur.

Paco va anunciar la celebració d’un gran acte, inèdit a la comarca, el proper mes de febrer en què es donaran a conèixer les conclusions dels fòrums empresarials sectorials i territorials que s’han celebrat durant tot aquest any, on s’exposarà la situació econòmica de la comarca i les necessitats dels diferents sectors econòmics.

En el discurs el president de la UEA va assegurar que pel proper any l’entitat seguirà el camí iniciat aquest 2016, amb l’aposta pels fòrums empresarials i sectorials, i sobretot continuarà treballant conjuntament amb els empresaris, entitats, centres formatius i l’administració pública, i és que per Blai Paco “la cooperació i la col·laboració és l’eina d’èxit”.

L’alcalde Marc Castells també va parlar de la bona feina conjunta remarcant “l’enfortiment de les complicitats entre el sector públic i el sector privat”, una feina que dona i donarà els seus fruits ben aviat.

L’acte de la recepció de Nadal va finalitzar amb un brindis col·lectiu per desitjar bones festes i un feliç any nou a tothom.

FER UN COMENTARI

*