Inici Destacats Comença la primera fase de millores al polígon de Les Comes

Comença la primera fase de millores al polígon de Les Comes

COMPARTIR

Aquesta setmana es preveu l’inici de les obres de la primera fase del Projecte de Modernització i Millora Integral d’Infraestructures del Polígon Industrial de les Comes, que afectaran els carrers d’Alemanya i Gran Bretanya, entre l’avinguda dels Països Catalans i el carrer de França.

Els dos carrers mantindran el doble carril, però passaran a ser de sentit únic. En un costat del voral hi haurà aparcament en semibateria i vorera, i en l’altre voral hi haurà aparcament en cordó, vorera i carril bici bidireccional i separat dels guals de les empreses.

L’Associació d’Empreses del Polígon Industrial Les Comes d’Igualada (AEPIC) va presentar aquest projecte a un dotena d’empreses en la seva Assemblea General Anual. El president de l’AEPIC, Joan Mateu, va explicar el projecte de millora i modernització del Polígon Industrial Les Comes, puntualitzant que la reforma preveu realitzar-se en diverses fases, valorades en més de 2 milions d’euros en total.

Una primera, s’ha prioritzat l’enllumenat i la senyalització, i també la mobilitat, amb la creació de més places d’aparcament, així com també, el canvi a sentit únic de dos dels seus carrers principals: Alemanya i Gran Bretanya. En canvi, pel que fa a la segona fase, s’ha convocat una reunió dels usuaris amb el Polígon amb l’Ajuntament d’Igualada per tal que el consistori igualadí informi sobre l’estat de les obres i la seva execució del projecte.

L’Associació d’Empreses del Polígon Industrial Les Comes és una iniciativa sorgida fa un any i mig any del sector empresarial del Polígon Industrial Les Comes d’Igualada, davant la inquietud d’un grup d’empresaris i empresàries per la millora del seu estat general i conservació i per aconseguir un entorn adequat i agradable per treballar-hi. En l’actualitat, l’associació ja compta amb una seixantena d’empreses associades.

Seguretat privada i aparcament de camions, entre els projectes

A més, durant l’Assemblea de socis també es va donar a conèixer que des de l’AEPIC s’han fet gestions perquè es pugui fer un pàrquing de camions al Polígon, i que en l’actualitat, s’estan realitzant converses amb un propietari privat.

Un altre dels aspectes que es va informar durant la jornada va ser que des l’entitat s’està valorant la possibilitat d’implantar un sistema de seguretat privada al Polígon, però perquè aquest servei sigui viable, cal que el màxim nombre d’empreses s’adhereixin al projecte. L’associació dels Polígons dels Plans, que aplega els polígons de Castellolí, Òdena, la Pobla de Claramunt, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí ja disposa d’un servei similar.

D’altra banda, Mateu va informar que des de l’AEPIC s’han fet gestions conjuntament amb la Unió Empresarial de l’Anoia per solucionar els constants microtalls de llum: una problemàtica que varen patir desenes d’empreses, amb talls de llum constants i de poca durada, que van afectar a la seva producció, ocasionant en algun cas, importants despeses econòmiques.

Una de les altres qüestions que el president de l’AEPIC va posar sobre la taula va ser, que durant l’Assemblea General de l’any 2018 es va fer palesa la necessitat d’analitzar la viabilitat d’un sistema de gestió de residus banals per a les empreses del Polígon, alternatiu al que disposen en l’actualitat. Segons Mateu “a través de l’Ajuntament d’Igualada, s’ha demanat una subvenció a la Diputació de Barcelona que ha vingut aprovada per fer un estudi econòmic per a la recollida, transport i tractament dels residus resta del polígon industrial Les Comes. Els residus banals, escombraries, fem referència que per la seva naturalesa, poden estar emmagatzemats al mateix lloc que els residus orgànics”. D’altra banda, durant la sessió també es va exposar una fita aconseguida, en temes de senyalització i mobilitat, com el fet de solucionar la problemàtica del gir al Carrer Itàlia, atès que a partir d’ara, ja es pot fer el gir a l’esquerra en la intersecció del Carrer Itàlia amb la Nacional II.

A nivell informatiu, el president de l’AEPIC va informar que des del Parlament de Catalunya s’ha impulsat un avantprojecte de llei de les àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU). Aquestes entitats potenciaran la cooperació de l’administració amb els agents socioeconòmics implicats en el desenvolupament dels centres i els eixos comercials urbans. Tanmateix, aquesta nova llei implicarà l’obligatorietat d’associar-se en l’entorn on l’empresa o comerç realitzi la seva activitat i el seu funcionament és similar al d’una comunitat de veïns. En aquest sentit, el president d’AEPIC va aprofitar per destacar que des de l’entitat, s’actua com a força davant dels diferents ens que pertoquin a l’hora de vetllar per la conservació del polígons, i treballar per garantir els serveis i subministraments de les empreses ubicades al Polígon. Tanmateix, també va animar a tot aquest que encara no és soci, que s’associï a l’entitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*