Inici Destacats Els empresaris de la Conca d’Òdena reclamen solucions per als treballadors de...

Els empresaris de la Conca d’Òdena reclamen solucions per als treballadors de fora de la zona afectats pel confinament

COMPARTIR

La Unió Empresarial de l’Anoia ha denunciat que després de dos mesos des de l’inici del confinament de la Conca d’Òdena “encara no s’ha resolt” la situació de “centenars” de treballadors que resideixen fora de la zona i que no van poder accedir als seus llocs de treball durant les més de tres setmanes que va durar el confinament perimetral d’aquesta zona. Segons la UEA, la situació afecta prop del 20% dels treballadors i hi ha incertesa sobre la situació jurídica en què van quedar durant prop d’un mes. Per això l’entitat lamenta que malgrat les peticions “reiterades” que s’han fet al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat, la resposta ha estat “nul·la”, i reclama una resposta “immediata” i una solució “de caire definitiu” similar a la que s’ha donat als treballadors que sí vivien dins la Conca.

En el cas dels treballadors que vivien a la Conca i treballaven fora del perímetre, la fórmula legal es va aprovar gairebé al final del confinament i tot just fa dues setmanes que l’han començat a rebre.

La patronal anoienca considera que “hem d’evitar que aquesta crisi sanitària, que ja ha esdevingut econòmica, sigui també una crisi social amb repercussió directa sobre les persones i les famílies, i preservi l’ocupació i el nostre teixit productiu i empresarial”.

FER UN COMENTARI

*