Inici Destacats Empresaris i Ajuntament de Masquefa reclamen el desdoblament de la B-224 i...

Empresaris i Ajuntament de Masquefa reclamen el desdoblament de la B-224 i el Quart Cinturó

COMPARTIR

La Unió Empresarial de l’Anoia ha impulsat una trobada entre empreses del sud de l’Anoia i l’Ajuntament de Masquefa on s’ha posat de manifest, entre d’altres qüestions, la necessitat de millorar les infraestructures de comunicació de la zona.

Concretament, el desdoblament de la carretera local B-224 i l’enllaç de la B-40 amb l’A-2 són “projectes imprescindibles” per l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, que considera que garantirien “la cohesió territorial; permetrien atraure noves empreses; generarien nous llocs de feina qualitatius, quantitatius i de proximitat tant al municipi com a la comarca de l’Anoia; incrementarien la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit; i reduirien dràsticament l’impacte mediambiental”. Boquete, a més, va manifestar la necessitat de generar un consens social generalitzat al conjunt de la comarca al voltant d’aquesta qüestió.
Per tal d’objectivar aquestes demandes, s’ha encarregat a la fundació Institut Cerdà un estudi de viabilitat, costos i beneficis d’aquestes infraestructures per tal de posar de manifest el seu retorn al territori i, també, els costos de no tenir-les.

Nova taula estable

El president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco, va plantejar l’impuls d’una taula estable que es reuneixi periòdicament al llarg de l’any i on hi tinguin presència l’Ajuntament de Masquefa i els representants de les empreses i industries ubicades al municipi amb l’objectiu de fer un seguiment dels projectes i tractar els aspectes que preocupen al teixit empresarial local.

Entre les darreres accions desenvolupades al municipi en l’àmbit empresarial hi ha l’impuls de la fibra òptica als polígons, la senyalització del polígon de La Pedrosa, o la derogació de la taxa per inspecció de calderes de vapor, motors, transformadors i ascensors.

FER UN COMENTARI

*