Inici Destacats Una empresa del sector alimentari s’instal·larà al polígon de Castellolí

Una empresa del sector alimentari s’instal·larà al polígon de Castellolí

COMPARTIR

Els alcaldes de la Conca d’Òdena han escenificat aquest divendres la unitat a la recerca d’inversions per al territori en la presentació de la inversió de noves empreses al polígon de Can Parera de Castellolí, acompanyats dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón i el director de l’INCASÒL, Albert Civit. Aquestes inversions són fruit de mesos de treball, de cooperació i de suma d’esforços entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Castellolí i l’Oficina de captació d’inversions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.

El director de l’Institut Català del Sòl, Albert Civit, i el gerent de l’empresa Frime Holding Company SL, Salvador Ramon, han signat aquest divendres al matí el contracte d’arres de nou parcel·les del sector Can Parera.

Els terrenys sumen una superfície total de 41.575,50 m2 i un preu final de més de 3 milions d’euros. La companyia, primera empresa catalana en exportació de peix, hi construirà la planta de producció amb més capacitat de Catalunya, on l’empresa preveu traslladar bona part dels seus treballadors, segons ha explicat aquest divendres Salvador Ramon. El responsable de l’empresa ha afegit que es troben a l’inici del procés i que encara no poden concretar quants nous llocs de treball es generaran a la nova planta, que s’enllestirà a finals de 2020.

L’empresa Frime Holding Company SL té previst invertir més de 20 milions d’euros en la construcció d’aquestes noves instal·lacions, que constaran de frigorífics de -60ºC amb una capacitat per a 800 tones i frigorífics de -25ºC amb una capacitat per a 8.000 tones. Així com sales de treball i elaboració que sumaran més de 15.000 m2 de sostre.

Frime Holding Company SL neix el 2015 com a culminació del projecte inicial de FRIME. El seu origen es remunta al 1977 al mercat de la Boqueria de Barcelona.

En l’actualitat, FRIME compta amb 200 treballadors repartits entre les diverses empreses del grup: Coses de Casa Nostra, FRIME, FRIME3 i Espai Tonyina. La seu central es troba a Arenys de Munt. La companyia exporta a més de 40 països de tot el món amb volums de negoci de 120 milions d’euros el 2018. El creixement anual de FRIME en els darrers deu anys ha estat sempre per sobre del 10% anual.

Més inversions a Castellolí

D’altra banda, recentment l’INCASÒL també ha signat amb ENGIND SL el contracte d’arres de vuit parcel·les més ubicades en aquest sector industrial de Castellolí. Els terrenys tenen una superfície total de 9.825,31 m2 i un preu de venda de 540.392,05 euros.

ENGIND, SL, és un grup de gestió integral de serveis d’enginyeria, promoció de sòl i construccions industrials, amb seu a Vilafranca del Penedès.

L’alcalde de Castellolí Joan Serra s’ha mostrat molt satisfet que la feina de cooperació de tants mesos hagi donat fruit, i ha destacat que amb l’arribada de Frime Barcelona “s’amplien els usos de Can Parera, complementant el sector del motor tan propi de Castellolí amb el sector alimentari, un sector més tradicional, estable i de primera necessitat, que genera molts llocs de treball i oportunitats en serveis”. També ha destacat que l’altra venda signada aquesta setmana a l’empresa Engind tindrà un ús relacionat amb el motor i que estarà en funcionament a finals del 2019. En conjunt, “dos projectes que són una gran oportunitat per Castellolí”.

El president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, Marc Castells, ha recordat que els alcaldes de la Conca d’Òdena es van comprometre a treballar plegats per captar inversions i que “avui aquest esforç ja dóna fruits i esdevé una realitat”. Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón ha assegurat que “el govern treballa en el seu dia a dia foment de l’activitat econòmica, malgrat la complexitat del moment polític”. El conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet ha tancat l’acte felicitant als empresaris que fan la inversió i especialment “a les administracions que han creat les condicions necessàries al territori per poder acollir noves inversions com les que s’anuncien avui”.

FER UN COMENTARI

*