Inici Societat Una empresa igualadina ofereix material perquè els veïns confeccionin mascaretes a casa

Una empresa igualadina ofereix material perquè els veïns confeccionin mascaretes a casa

COMPARTIR

L’empresa igualadina Elements ha fet una crida als veïns dels municipis confinats perquè els ajudin a confeccionar mascaretes. La idea és distribuir-les, a posteriori, entre farmàcies i entitats de la Conca d’Òdena que les necessitin. Els únics requisits, explica l’impulsor de la iniciativa a l’Agència Catalana de Notícies, Antoni Riera, és estar a la zona confinada, disposar de temps i d’una màquina de cosir, ja que les elaborarien a casa. En qüestió d’hores, explica Riera, més de 200 persones s’han sumat a la iniciativa.

Elements disposa del material de primera qualitat al magatzem de l’empresa, al polígon de les Comes d’Igualada. La idea és que els voluntaris vagin a recollir els packs, de 50 unitats, i allà se’ls hi donaran unes indicacions de com ha de ser l’elaboració. Un cop les tinguin enllestides, seran repartides allà “on faci més falta”, diu Riera, que assegura que amb el material del qual es disposa n’hi hauria per als prop de 70.000 veïns de la zona confinada.

Riera explica que, inicialment, s’havien plantejat només comptar amb la complicitat d’alguns tallers de la zona, “però amb la tradició tèxtil de l’Anoia sabem que molta gent té màquina de cosir a casa”. A més, creu que és una alternativa per passar el confinament “d’una manera més solidària”. “Ja que estem confinats, que no ens falti res”, afegeix.

L’impulsor del projecte ha volgut recalcar que les mascaretes s’entregaran, gratuïtament, a les farmàcies, centres sanitaris i entitats de la Conca d’Òdena que les requereixin.

A més, ha volgut deixar clar que es duran a netejar abans de repartir-les i que, igualment, demanaran al consumidor que faci el mateix abans del seu ús per extremar al màxim el risc de contagi.

Gemma Aleman / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*