Inici Música Emotiu concert dels 75 anys de la Banda de Música d’Igualada

Emotiu concert dels 75 anys de la Banda de Música d’Igualada

COMPARTIR

[Img #28066]El passat dissabte 13 de febrer, a les 9 del vespre al Teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí, va tenir lloc un emotiu concert de la Banda de Música d’Igualada, fundada el 1941 pel mestre Joan Just i Bertran. El públic el va gaudir intensament ja que es va unir en un mateix escenari els músics actuals amb d’altres que n’havien format part, alguns trenta anys enrere, fent un repàs musical a la història de la Banda, tot això sota la batuta de la directora actual Concepció Ramió.

 

El repertori que es va oferir va ser variat, interpretat en format simfònic o de concert, amb una primera part que incloïa peces clàssiques arranjades per a banda i també altres d’originals i de pel·lícula, i una segona part que va servir per retre homenatge als inicis de la banda, a la seva ciutat i compositors. El moment més especial va ser la part final del concert, moment en què s’interpretà Carmina Aqualatensia, obra arranjada expressament per a l’ocasió i que consisteix en una compil•lació del que serien les músiques del cicle de l’any del costumari igualadí i que es relliguen entre elles amb el motiu principal de La Patera, l’única melodia intrínsecament igualadina i que el públic assistent va aplaudir fortament.

 

Aquest fi de festa va aplegar més de 50 músics a l’escenari i va servir per reviure els Tres Tombs, les processons de Setmana Santa, la Festa Major i la Cavalcada de Reis, i alhora per escoltar les nostres músiques tradicionals amb arranjaments dels mestres Just i Oriol, i d’altres originals compostes per altres directors de la banda, com Daniel Gasulla i Concepció Ramió. A l’acte hi va assistir el regidor de promoció cultural de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, que destacà el valor de la música dins la nostra societat i del gran nombre d’entitats i associacions amb que compta Igualada, que la fan molt rica culturalment.

 

Per aquest 2016 la Banda de Música té previst realitzar més actes per commemorar els 75 anys de l’entitat. En especial hi ha programada una exposició que abraçarà tota la seva història i que es realitzarà a la Biblioteca Central d’Igualada, situada a la plaça de Cal Font. Les dates d’aquesta exposició seran del 20 de maig, dia que s’inaugurarà, fins el 18 de juny.

 

A més a més, la Banda anirà realitzant les actuacions habituals en les que hi participa cada any, ja que des de la seva fundació, la prioritat ha estat sempre participar de la cultura igualadina activament i apropar la música a la gent tant com sigui possible. Per això, els membres de la Banda retornaran en breu als assajos per tal de preparar les properes sortides, que són la processó del Dijous Sant al barri de Fàtima i la processó i festivitat del Dimarts del Sant Crist.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*