Inici Llibres Els + venuts: Dolores Redondo, Agustí Pons, Sánchez Piñol i Joe Dispenza

Els + venuts: Dolores Redondo, Agustí Pons, Sánchez Piñol i Joe Dispenza

COMPARTIR

[Img #4966]Des d’aquest espai hem deixat passar una mica de temps des del darrer cop que es fa ver referència al rànquing dels llibres més venuts, perquè en els darrers articles veiem que hi havia un cert immobilisme entre les cinc primeres posicions dels respectius apartats de ficció i no ficció, tant en català com en castellà. De manera molt omnipresent, l’autora de la trilogia de les ‘ombres de Grey’, E.L. James,  ha dominat moltes setmanes aquests llistats.  Però com tot a la vida que evoluciona, ja hem percebut cert canvis de lectura i noves incorporacions.

D’aquesta manera tenim el gènere de la novel.la negra feta a Catalunya que segons tots els analistes, experts i crítics en la matèria, està en un molt bon moment. Aquest fet queda  confirmat pel treball literari de Dolores Redondo que ha situat ‘El guardià invisible’ (Columna), en primer lloc dels llibres de ficció en català, amb aquesta història protagonitzada per l’inspectora Amaia Salazar, on té l’objectiu d’investigar l’assassinat d’una adolescent a la Navarra actual.

També en primer lloc de la no ficció en català, un excel.lent treball biogràfic d’una de les figures cabdals de la literatura catalana, Salvador Espriu, en l’any que és commemora el centenari del seu naixement. La biografia del poeta que va encarnar la resistència contra el franquisme i la concòrdia a ‘La pell de brau’, entre d’altres grans obres. Agustí Pons ha estat l’autor d»Espriu, transparent’, publicat per l’editorial Proa.

Divuit setmanes en llista de la ficció en castellà. I la gran majoria d’aquestes setmanes, l’honor de ser el número 1 de vendes. Albert Sánchez Piñol amb ‘Victus’ (La Campana). El setge del 1714, vist i recordat per un aprenent d’enginyer militar, Martí Zuviria. Una gran obra literària que, escrita en castellà, vol donar a conèixer uns fets històrics de Catalunya a la resta de l’Estat Espanyol i més enllà.

El cervell, protagonista del número de la no ficció en castellà. ‘Deja de ser tú’, obra original del quiropràctic Joe Dispenza, ens explica en aquest llibre com s’ha de reprogramar el nostre cervell i ampliar profitosament el marc de la realitat. Llibre publicat  per l’editorial Urano.

I ara la resta de posicions. Cal dir que les dades estan extretes del suplement ‘Cultura/s’ de La Vanguadia, publicat el dimecres 20 de febrer de 2013. Establiment consultats a Barcelona, Badalona, Figueres, Girona, Lleida, Sabadell i Vilafranca del Penedès.

FICCIÓ EN CATALÀ
1. EL GUARDIÀ INVISIBLE de Dolores Redondo. Columna. 4/3
2. SOCIETAT NEGRA d’Andreu Martín. La Magrana. 6/2
3. L’ÚLTIM ABAT de Martí Gironell. Columna. 2/13
4. CINQUANTA OMBRES DE GREY d’E.L. James. Rosa dels Vents. 1/27
5. CINQUANTA OMBRES MÉS FOSQUES d’E.L. James. Rosa dels Vents. 3/23

NO FICCIÓ EN CATALÀ

1. ESPRIU, TRANSPARENT d’Agustí Pons. Proa. 6/3
2. EL RECORD ÉS UN PONT AL PASSAT de Montserrat Carulla. Ara Llibres. -novetat-
3. DELENDA EST HISPANIA d’Albert Pont. Viena Ed. 1/22
4. NO SÉ ON ÉS EL LIMIT de Josef Ajram. Columna. 2/12
5. DE LA CUINA A LA TAULA… de Lékué/Fund. Alicia. Amat Editorial. 5/4

FICCIÓ EN CASTELLÀ

1. VICTUS d’Albert Sánchez Piñol. La Campana. 1/18
2. CINCUENTA SOMBRAS DE GREY d’E.L. James. Grijalbo. 2/27
3. CINCUENTA SOMBRAS MÁS OSCURAS d’E.L. James. Grijalbo. 4/23
4. EL GUARDIÁN INVISIBLE de Dolores Redondo. Destino. 5/3
5. EL AZAR DE LA MUJER RUBIA de Manuel Vicent. Alfaguara. 8/2

NO FICCIÓ EN CASTELLÀ
1. DEJA DE SER TÚ de Joe Dispenza. Urano. 1/5
2. ANNOYOMICS de Risto Mejide. Gestions 2000. 2/12
3. UNA MOCHILA PARA EL UNIVERSO d’Elsa Punset. Destino. 3/26
4. NO SÉ DONDE ESTÀ EL LÍMITE de Josef Ajram. Alienta. 4/5
5. MEMORIAS LÍQUIDAS d’Enric González. Jot Down Books. -novetat-

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*