Inici Destacats Els veïns de Vilanova d’Espoia recuperen la tradicional catifa de flors per...

Els veïns de Vilanova d’Espoia recuperen la tradicional catifa de flors per Corpus

COMPARTIR

El diumenge, 2 de juny, coincidint amb la festivitat de Corpus, el veïnat de Vilanova d’Espoia, juntament amb altres veïns del municipi, es van reunir per elaborar una impressionant catifa de flors a la plaça de l’Església.

L’acte va ser organitzat pel Centre Recreatiu i Cultural de Vilanova d’Espoia amb el suport de la Parròquia de Sant Salvador i l’Ajuntament de La Torre de Claramunt. Feia molts anys que aquesta tradició havia deixat de celebrar-se, motiu pel qual alguns veïns del poble van demanar a l’entitat que es recuperés aquesta festa nostrada, en el marc de la festivitat de Corpus, que es caracteritza per ser una festa de colors i olors gràcies a les catifes de flors.

L’activitat va tenir molt bona acollida, i el bon temps va contribuir perquè, de bon matí, petits i grans poguessin anar al bosc a recollir les flors necessàries, resultant ser un clar exemple de la participació intergeneracional.

Un cop dissenyat el mosaic, petits, joves i adults van treballar junts per omplir la plaça de flors, creant una obra d’art, una catifa de flors, singular i única dissenyada per ells mateixos.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde i va concloure amb un petit refrigeri i una cantada al voltant de la catifa floral. La resposta entusiasta dels assistents ha estat molt positiva, i des de la Junta del Centre Recreatiu i Cultural de Vilanova d’Espoia es vol que aquesta festa tingui continuïtat i s’incorpori a les altres celebracions anuals del poble.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*