Inici Societat Els veïns de Set Camins, en contra de la ubicació de la...

Els veïns de Set Camins, en contra de la ubicació de la zona d’esbarjo per a gossos

COMPARTIR

[Img #27474]Un grup de veïns del barri de Set Camins d’Igualada s’han mostrat contraris a la ubicació d’una zona d’esbarjo per a gossos, que va anunciar la setmana passada l’ajuntament de la ciutat. Segons aquests veïns, que han iniciat una campanya de recollida de suports a través de la plataforma change.org, el projecte “és incompatible amb la convivència dels veïns donat que actualment alguns dels propietaris dels gossos mostren una actitud incívica”. Argumenten que els propietaris de gossos ja fan servir l’espai, que alguns recullen els excrements però que “els orins no es poden recollir i ja estan provocant olors desagradables a la zona”.

 

Els veïns lamenten que la zona “ja pateix una mancança de manteniment al llarg de tot l’any”, i apunten a jardineria i neteja deficitària, asfalt i voreres en mal estat, deteriorament del parc infantil o clavegueram embossat entre d’altres qüestions.

 

A més de considerar que l’adequació de la zona portarà més soroll i olors al barri, consideren “incompatible” que estigui al costat d’un parc infantil i dubten del manteniment posterior que es pugui fer, així com de la responsabilitat dels propietaris de gossos.

 

Per tot plegat, insten a l’Ajuntament d’Igualada per saber la freqüència de neteja de la zona i el control d’accions incíviques per part dels usuaris, així com l’estudi d’una altra ubicació lluny dels immobles. Els veïns deixen clar, però, que no estan en contra de la zona d’esbarjo per a gossos, però si de la seva ubicació.

 

La CUP considera insuficien la proposta de l’Ajuntament

 

El grup municipal de la CUP denuncia que aquesta proposta d’una zona “sense garanties sanitàries” no és una solució sinó “una forma d’esventar el conflicte provocat per la passada campanya sancionadora”. La manca de llocs d’esbarjo per a gossos, o la seva potencial infecció pel sobreús de la zona, alerten des de la CUP, “obligaria als propietaris de gossos a anar a passejar-los a un altre municipi per tal d’evitar ser sancionats”. Per això, reclamen zones d’esbarjo “suficients i estratègicament ubicades després d’un estudi de diagnosi de les necessitats i de les possibles incomoditats que puguin comportar”.

 

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*