Inici Societat Els tractors podran circular per la C-15 entre Igualada i Sant Quintí...

Els tractors podran circular per la C-15 entre Igualada i Sant Quintí de Mediona durant la verema

COMPARTIR

Els tractors podran circular per la C-15 entre Igualada i Sant Quintí de Mediona des d’ara i fins el 15 d’octubre per la verema, segons ha confirmat a l’Agència Catalana de Notícies el Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquesta era una forta reclamació dels agricultors de la zona, que havien convocat una ‘tractorada’ per aquest diumenge en contra de la prohibició de l’administració. El sindicat agrari JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya) ha celebrat la decisió de la conselleria ja que ha recordat que l’itinerari alternatiu que proposa suposava duplicar el temps invertit i les despeses en combustible “en un moment especialment crític per al sector” ja que coincideix amb el període sega i verema.

Els agricultors i ramaders van mostrar el seu descontentament per la decisió del departament de prohibir la circulació dels tractors en les carreteres catalanes de nova construcció, especialment en la C-15, coneguda com l’Eix Diagonal. El sindicat Unió de Pagesos va denunciar per exemple que les vies de servei no estan adequades i que les carreteres comarcals alternatives són perilloses i allarguen el temps del trajecte. Davant d’aquesta situació, els agricultors i ramaders van demanar que se’ls permetés circular com a mínim durant l’època de la sega i la verema.

I aquesta és la petició que ha acceptat el Departament de Territori i Sostenibilitat, que permetrà que els tractors circulin per la C-15 entre Igualada i Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès) fins el 15 d’octubre, coincidint amb la verema.

El sindicat agrari JARC ha celebrat aquest dimarts aquesta decisió i el fet que s’hagin pres en consideració les aportacions fetes pels agricultors i ramaders durant una reunió mantinguda amb membres de la conselleria. L’organització agrària havia convocat una ‘tractorada’ per mostrar el seu malestar per la prohibició per aquest diumenge, que ja ha estat desconvocada.

JARC ha recordat que en els darrers dos anys s’havia pogut circular “sense problemes” per aquesta zona gràcies a l’acord amb la mateixa administració i per això es van mostrar “perplexos” davant la prohibició. La via alternativa proposada, la C-244, els suposava un augment de temps i costos. A més, afirmen que el recorregut proposat per la Generalitat es considerava “inviable” perquè és una carretera molt transitada ja que és d’accés a moltes urbanitzacions i “no compleix els requisits adequats per a circular amb vehicles agrícoles perquè és molt estreta i té moltes corbes”.

Per últim, el sindicat ha fet una crida a evitar que situacions com aquesta “es repeteixin any rere any” i ha demanat a l’administració que mantingui la línia de diàleg iniciada i continuï atenent les necessitats dels agricultors i ramaders catalans.

Unió de Pagesos reclama que els tractors puguin circular per tot l’Eix Diagonal “indefinidament”

Unió de Pagesos (UP) ha celebrat que el Departament de Territori hagi anunciat que fins al 15 d’octubre permet la circulació de tractors per la C-15 entre Igualada i Sant Quintí de Mediona coincidint amb la verema. Tot i això, UP vol que es faci un pas més i els tractors puguin circular “indefinidament” per tot l’Eix Diagonal, des d’Olèrdola (Alt Penedès) fins a Sant Salvador de Guardiola (Bages). Unió de Pagesos considera inexplicable que cada any es repeteixi la mateixa situació, i lamenta que l’autorització no hagi començat l’1 de juny per facilitar la circulació durant la sega. Per tot plegat, el sindicat agrari ha convocat una assemblea l’1 d’agost a Vilafranca i no descarta mobilitzacions.

Unió de Pagesos ha denunciat reiteradament que la prohibició suposa més temps de trajecte i més risc, ja que en molts casos s’ha de circular per carreteres “estretes, amb revolts pronunciats i poca visibilitat”. A més, segons UP, les vies alternatives passen per dins dels nuclis urbans dels municipis. Durant el 2011 i 2012, més de quinze ajuntaments i els consells comarcals de l’Alt Penedès i l’Anoia van aprovar mocions, a instància d’Unió de Pagesos, sol·licitant a la Generalitat que s’autoritzi definitivament la circulació de tractors per la C-15 i la C-37.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*