Inici Societat Els serveis socials del Consell Comarcal de l’Anoia van atendre més de...

Els serveis socials del Consell Comarcal de l’Anoia van atendre més de 39.000 persones l’any passat

COMPARTIR

El Departament de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Anoia ha presentat la seva memòria d’activat amb un recull de totes les accions i programes desenvolupats durant el 2023 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de tots els habitants.

El document presentat, detalla les actuacions realitzades en cinc àmbits principals. En l’àmbit de Serveis Socials Bàsics destaca que s’han atès un total de 39.278 persones, oferint suport a través de diversos programes com l’atenció domiciliària, ajuts d’urgència social, i combat a la pobresa energètica. Han estat un total de 31.172 actuacions, de les quals 3.973 han estat atenció domiciliària, 54 allotjament alternatiu, 24.346 informació i orientació i 2.799 prevenció inserció.

Pel que fa a l’Atenció a la Infància i l’Adolescència, es van gestionar 650 casos, centrant esforços en la protecció dels drets dels més joves a través de serveis especialitzats com el Servei Especialitzat d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (SEAIA), garantint seguiments i suports adequats.

La divisió de Vellesa, Discapacitat i Salut Mental, ha desenvolupat iniciatives com l’Envelliment Actiu i l’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia (EAVA), s’ha promogut el benestar i la inclusió de la gent gran i les persones amb discapacitat, així com el suport a la salut mental amb programes adaptats a les necessitats de cada individu.

Pel que fa a assumptes de Migracions, Convivència i Acció Comunitària, es destaca l’impuls a la integració social i laboral de persones migrades mitjançant el Servei de Primera Acollida i cursos d’acollida, afavorint la convivència i el respecte multicultural dins de la comarca. Els serveis de primera acollida han atès a 568 persones.

Pel que fa Igualtat i Famílies, el departament ha reforçat el seu compromís amb la lluita contra la violència de gènere, el suport a les dones a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i la promoció de la igualtat i el suport a les famílies en tota la seva diversitat. Algunes dades són: 122 dones ateses pel servei d’atenció a les dones, 44 homes atesos pel servei d’atenció psicològica per a homes i 14 pel servei d’atenció integral LGBTIQA.

Aquesta memòria reflecteix el compromís continuat del Departament de Benestar Social per crear una Anoia més justa, inclusiva i solidària, a través de la col·laboració estreta amb els municipis de la comarca i el treball incansable dels seus professionals.

La consellera d’Acció Social, Sandra Fernández destaca la feina feta des del departament de Benestar Social, que sempre de la mà dels ajuntaments treballen posant la persona a l’eix de totes les intervencions, avançant cap a la igualtat d’oportunitats, l’acollida i l’equitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*