Inici Teatre Els Pastorets d’Igualada compleixen amb la seva cita nadalenca

Els Pastorets d’Igualada compleixen amb la seva cita nadalenca

COMPARTIR

[Img #3154]Com cada any, i ja en fa 53, Igualada es prepara per reviure la història dels tradicionals Pastorets de Folch i Torres, a càrrec del Grup de Teatre Esbart Igualadí. Hi haurà cinc representacions al Teatre Municipal l’Ateneu, en els horaris i formats que detallem a continuació:

Representacions per la temporada 2012-2013, els dies:
• 23 de desembre de 2012 – sessió matinal reduïda a 3/4 de 12 (2 hores)
• 26 de desembre de 2012 – a les 6 de la tarda (3 hores)
• 30 de desembre de 2012 – sessió matinal reduïda a 3/4 de 12 (2 hores)
• 30 de desembre de 2012 – a les 6 de la tarda (3 hores)
• 13 de gener de 2013 – sessió matinal reduïda a 3/4 de 12 (2 hores)

Per a més informació es pot trucar als telèfons 93 803 75 56 i 639 355 721, al correu electrònic pastoretsigualada@gmail.com o a la pàgina web www.elspastorets.com.

Enguany també hi ha la possibilitat de fer-se el carnet d’”amic dels Pastorets”, que amb una ajuda de 50 euros inclou l’obsequi d’un carnet calendari i quatre invitacions per a les representacions dels Pastorets igualadins.

El Grup de Teatre Esbart Igualadí organitza també el concurs de cuplets pels Pastorets d’Igualada, que convida a tothom a escriure els cuplets que inclouen els quadres de «Els Pastorets o l’adveniment de l’Infant Jesús». La lletra ha de ser adient a la tradicional tonada, escrits en català i es poden presentar a l’Ateneu Igualadí (seu de l’esbart) fins aquest dijous acompanyats d’una plica tanjcada amb les dades personals.

Uns Pastorets amb més de mig segle d’història

[Img #3155]El 1959 l’Antoni Ferrer proposà a l’agrupació «Els Caçadors del Noya» de fer els Pastorets. Els actors no ho veien clar, ja que no tenien ni mitjans ni un escenari en condicions. Davant la insistència de Ferrer, “els caçadors” accepten i les monges de les Escolàpies accediren a deixar la sala de l’escola a l’agrupació teatral.

Amb més il•lusió i imaginació que no pas mitjans, els Pastorets van iniciar el seu camí a Igualada i va ser tot un èxit, malgrat que [Img #3156]alguns dels actors dels «Caçadors del Noya» no havien trepitjat mai un escenari.

Aquell anys es varen fer més representacions a la sala de la Cooperativa i als Prats de Rei. Els Pastorets es representaren els set primers anys a les Escolàpies, i posteriorment tres anys al teatre de la Cooperativa «La Victòria», que de fet era la seu del grup. En aquells moments, l’Esbart era ja l’únic grup que en solitari mantenia els Pastorets any rere any,una situació que continua avui dia.

A partir de 1970 l’Esbart, que s’havia traslladat al Rex, presentà en aquest teatre els Pastorets i totes les seves obres. El 1974 els Pastorets tornen al lloc on van néixer, a les Escolàpies, fins que el 1980 els Pastorets es comencen a representar a l’Ateneu Igualadí.

L’èxit dels Pastorets a l’Ateneu va desbordar l’esbart. El 1980 només se n’havia programat una funció i, davant l’èxit de la primera es va haver d’organitzar una segona representació a correcuita. Com els decorats eren llogats i s’havien de tornar, els Pastorets de la segona sessió es van haver de representar en decorats diferents. En definitiva, la nova ubicació fa créixer i professionalitzar els Pastorets igualadins, fent una posada en escena cada cop més espectacular que un any més es podrà gaudir per aquestes festes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*