Inici Destacats Els municipis de les Valls de l’Anoia posen fil a l’agulla per...

Els municipis de les Valls de l’Anoia posen fil a l’agulla per potenciar el turisme

COMPARTIR

El passat 14 d’octubre es va fer la primera reunió de treball dels municipis que configuren l’espai natural de Valls de l’Anoia. La reunió, ha comptat amb la presència de representants dels municipis de Piera, Vallbona d’Anoia, Capellades, La Torre de Claramunt i Cabrera d’Anoia i amb el conseller de turisme i comerç del Consell comarcal de l’Anoia.

En aquesta primera trobada s’ha parlat dels recursos i potencialitats turístiques d’aquesta zona i l’aposta que ha de realitzar el territori per tal que el turisme sigui una nova via de desenvolupament econòmic.

Les Valls de l’Anoia és una regió situada al sud-est de la comarca de l’Anoia, declarat Espai Natural Protegit (ENP), ZEPA, LIC, i considerada com un dels 135 paisatges que conformen Catalunya. Pertany a la regió natural del Sistema Mediterrani Central Prelitoral, en la tipologia d’Espai de Muntanya Interior.

Aquest espai està format per tot un seguit de petites valls, encaixades per turons i altres elevacions orogràfiques, formades tant per elements calcaris com silícics que configuren un paisatge únic a descobrir.

Aquest espai  natural situat a la comarca de l’Anoia ha estat proposat, de forma prioritària, per ser una important zona de nidificació i cacera de l’àguila cuabarrada. A més, constitueix una bona mostra de l’ambient mediterrani propi d’aquesta àrea de la Catalunya central. La declaració d’aquest Espai té com a principal objectiu la conservació de l’àguila cuabarrada.

FER UN COMENTARI

*